Het grote borrelpraat forum
Algemeen => Kookkunsten & tips => Topic started by: Mirrrr on 04 December 2009, 20:23:02
-
Op 10:
Very simple start. Kruiden met zout en pepper.
En dan helemaal uitbakken in de grilpan zodat ze heerlijk knapperig worden. Eerst op hoog vuur aanbraden. Daarna op half vuur 15 minuten aan beide kanten bakken.
En voila je hebt een heerlijk speklapje.
-
Het klinkt goed in al zijn eenvoud.
En gelukkig heb ik een grillpan.
-
Nr 9
Dit recept heb ik gewoon van internet een tijd geleden gehaald
krokant geroosterd spek
ingrediënten:
1500 gr mager spek aan een stuk met zwoerd (of speklapjes met zwoerd)
Marinade:
ingrediënten:
1 eetl. steranijspoeder
1 eetl. kaneel
1/2 theel. jinten
2 cengkeh (kruidnagel)
5 cm gember (jahe/djahé)
7 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 eetl. gerapste limoenschil
500 gr. tomaten
4 eetl ketjap manis
7 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de marinade fijn tot een smeuige massa. Snijd of kerf het zwoerd in met een tussenruimte van 1 cm. Marineer het vlees vervolgens goed en laat het tenminste 2,5 uur intrekken. Rooster vervolgens het spek langzaam boven een houtskoolvuurtje in 2-2,5 uur gaar en krokant en bestrijk het regelmatig met de marinade. Let erop dat het spek niet verbrandt.
-
Mag ik er ook één posten?
Speklapjes een dag lang laten liggen in een marinade van bier (ze gebruikten er Bitburger voor), peper, zout en ui. Daarna op de barbecue leggen. Schijnt een typisch Oost-Duits iets te zijn, is in elk geval heel erg lekker :D
-
Mag ik er ook één posten?
Speklapjes een dag lang laten liggen in een marinade van bier (ze gebruikten er Bitburger voor), peper, zout en ui. Daarna op de barbecue leggen. Schijnt een typisch Oost-Duits iets te zijn, is in elk geval heel erg lekker :D
Deze zetten we voorlopig op 7.5 ...
ga het zeker eens proberen .....
-
Eigenlijk deden ze het met rostbrätel (http://de.wikipedia.org/wiki/Rostbr%C3%A4tel), maar dat is in Nederland volgens mij niet te krijgen. Speklapjes komen het dichtst in de buurt.
-
/me is nog steeds nieuwsgierig naar het volgende speklapje...
-
oww ik was dit een beetje vergeten :D
Ik zal vanavond er weer 1 opzetten :P
-
Eigenlijk deden ze het met rostbrätel ([url]http://de.wikipedia.org/wiki/Rostbr%C3%A4tel[/url]), maar dat is in Nederland volgens mij niet te krijgen. Speklapjes komen het dichtst in de buurt.
Aangezien ik nu gegen die Grenze mit Deutsland zit (Dinxperlo), kan ik zo even de grens over (het dorp ligt op de grens), en Rostbrätel halen :P
-
8 dunne speklapjes (ca. 75 gram per stuk)
2 uien
1 el sambal oelek
1 el kerrie
3 el ketjap manis
1 el bruine basterd suiker
1 el selderij of peterselie
Bereiding:
Meng de sambal, kerrie, ketjap en bruine suiker. Wrijf de speklapjes in met deze marinade. Laat de speklapjes 1 uur marineren. Snij de uien in halve dunne ringen/halveer de speklapjes. Bak de speklapjes in 10 - 15 min. knapperig bruin
Bak daarna de uien snel bruin. Schep de uien op de speklapjes en strooi de selderij of peterselie erover.
Van greetje
-
Laatste post is 11 dagen oud. Het is weer tijd voor een speklapje.
-
Mirrrr, allerliefste lieveling, muze mijner dromen, heb je nog een recept voor een speklapje voor mij?
Ah, toe nou, pleazzzzzzzzzze?
-
Deze is eigenlijk vrij simpel :P
Insmeren met mosterd en dan in de grillpan. Een klein beetje zeezout en peper erop en voila
-
Zoiets?
(http://www.vlees.nl/images/recepten/gr_845.jpg)
-
Hey, gepaneerde speklapjes. Eveneens met mosterd.
http://www.dekooktips.com/recepten/spekl-mstrd.htm (http://www.dekooktips.com/recepten/spekl-mstrd.htm)
-
Kruder & Dorfmeister - Speechless (DnB) (http://www.youtube.com/watch?v=OAZPPY6Rp0M#)