Het was gisteren boerenkool, met 2 lekkere worsten van de hema, spekkies uitgebakken voor de jus, kuiltje maken.. jus er in en dan steeds een hapje boerenkool er even in dopen.
Eergisteren chili.
Als basis 3 zakken boeren soepgroenten ( hoef ik niet te snijden) dan een kilo half om half gehakt en 4 pakjes hamblokjes.
3 blikken bruine bonen en 2 blikjes kidney boontjes,geven wat extra smaak aan het geheel.
2 zakjes chili mix,gesneden uitjes,gesneden champignons,een rode peper en een 3 kleuren paprika mix ( het oog wil ook wat)
Ik roerbak altijd de groente maar dan wel zo dat het geen prut wordt,het moet wel bijtbaar blijven.
Gehakt in een andere pan even rul bakken.
Rode peper van zijn zaadjes ontdoen en in kleine stukjes hakken, en bij de roerbak groente,idem met de paprika's
Bruine bonen en kidney boontjes in hun eigen vocht warm maken.
Als alles klaar is, boontjes afgieten,gehakt,mix en groente er doorheen en zachtjes omroeren.
Hamblokjes er doorheen,die bak ik niet mee,die warmen vanzelf op door de rest anders krijg je dat de smaak er af gaat.
Afmaken met 2 a 3 blikjes tomaten puree.
Naar behoefte zo opeten of een magnetron rijst builtje er bij ( kom altijd te kort aan 4 gas pitten)
Bovenstaand is voor 4 man,die elk ruim 2 borden kunnen nemen en dan blijft er nog genoeg over om 's avonds laat of de volgende dag nog wat te nemen,de rest gaat in de vriezer voor mijn moeder.
Alle restjes gaan hier naar moeder waar de hulp het dan opwarmt in de magnetron.