Author Topic: Wat eten we vandaag .....  (Read 77903 times)

Offline Johnny_Rook

  • Global Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 2
  • Reputation Power: 232
  • Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!
  • Waterbedspecialiste
  • Awards: Pizzabakker-awardZeebonk awardHart van TruusLolbroek-award
Re: Wat eten we vandaag .....
« Reply #80 on: 16 February 2010, 18:13:46 »
MrDtm  wordt een beetje verlegen. Moet ik hem helpen herinneren?


Ik hou van schorseneren

hier stond een keiharde raket...


Offline dieco

  • Merchants
  • Newbie
  • ******
  • Posts: 0
  • Reputation Power: 72
  • dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!
  • Awards: Goede oortjes awardDieco AwardPurple HeartHonorable Lady AwardSchatje-awardLiefste donkerblonde van 1.72mHeldin awardallerallerliefste award
Re: Wat eten we vandaag .....
« Reply #81 on: 16 February 2010, 18:16:35 »
Ja, is misschien wel een goed idee ...

Offline Johnny_Rook

  • Global Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 2
  • Reputation Power: 232
  • Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!
  • Waterbedspecialiste
  • Awards: Pizzabakker-awardZeebonk awardHart van TruusLolbroek-award
Re: Wat eten we vandaag .....
« Reply #82 on: 16 February 2010, 18:22:41 »
Quote
Man man man, wat een gastronisatorisch prettig samenzijn hier. Allereerst met enige vertraging de beste wensen voor "Good old" theGrouch, onze eigen "Oscar" muppet, onze fijne bromsnor.

Allertweetst, eindelijk mensen die iets snappen van aardbeien en dat Elsanta's nauwelijks een alternatief vormen voor iets wat ooit "den Hollandschen Aerdbei" pleegde te heten. En mosselen... laten we hopen dat toch nog wat Belgen de boycot vorm gaan geven en er af en toe nog eens wat betere jongens uit Yerseke hun weg door het land vinden (Terplekke wil het daar overigens best nog wel eens lukken om wat te vinden).... En hoorde ik iemand glibbervis en Scheveningen-haven roepen? Yep, ze zijn weer prima dit jaar. Wat een feest der zintuigen weer hier op het forum.

Om op de mosselen terug te komen, in Zeeland zijn nog aardig wat heerlijke voorverpakte zeeproducten te vinden. Een lekker Oosterscheldekreeftje met een platootje Creuzes vooraf.

* dozijn oesters (wel een beetje fatsoenlijke)
* citroen
* soja (kikkoman)
* lenteuitje
* Calvados, met Vijverpredikaat en minimaal 5 Vijversterren.

Oesters voorzichtig openmaken, lossnijden en nog een klein beetje nattigheid laten ziten. Citroen uitpersen over de oesters, (voor mensen die geen natte vinger hebben: doe maar 1/2 tl per oester) en 15 min laten staan.
1 borrelglas calvados met 1 theelepel soja aanmaken en verdelen over de oesters. uitje in beetje decoratieve ringetjes hakken en "nonchalant" over de oesters verspreiden.
Nu niet te lang wachten maar lekker naar binnen laten glijden. Niet valsspelen met bestek en zo.

Quote
Oi oi, jij geboren mazzelaar... hoewel het altijd een gok blijft hoe lang die boodschappentassen er al stonden. Gezien het feit dat je dit nu zo smakelijk kunt vertellen is er in ieder geval geen sprake van blijvende schade

Spot on, wat betreft de mosselen. Meestal ook mijn favoriet. De grote jongens kunnen rauw ook smakelijk zijn, maar in tegenstelling tot oesters vind ik zelf de smaak ook beter tot zijn recht komen als de kook er even over geweest is.

Rauwe vis discussies zijn sowieso al snel grappig. Met name op iets te sjieke feestjes kom je regelmatig mensen tegen die "al dat rauwe vlees en vis echt niet gaan eten" als je een paar nigiri's naar binnenschuift of een schelpje aan de mond zet. Als je ze dan even later tegenkomt met een plakje roggebrood waarop een stuk Hollandse Nieuwe keurig met een driekleur versierde tandenstoker vastgenageld is, dan rijst weer de vraag: "Zal ik ze een geheim verklappen, of zal ik ze adviseren om ook de filet Americain nog even te proeven".

Quote
Hou op, hou op!!!! Ik begin inmiddels spontaan het scherm af te likken. Had hier indertijd een adresje waar je ook een keurige etagère kreeg: 3 a 4 verdiepingen redelijk volgehangen. Perfect voorgerecht  Tent op een gegeven moment failliet en vervangen door een 13 in een dozijn "trendy" tent of te wel: laat maar.

Afgelopen maand in Italië nog een redelijk platootje buitgemaakt bij een campingrestaurant nog wel. Presentatie was ***, maar prima visjes. Helaas ontbrak ook daar de kreeft.

Nog een kleine kreeft anekdote dan maar: Na weer eens kreeft besteld te hebben aan een goed gevulde teppanyaki tafel bij een Japanner (en ja, teppanyaki is allesbehalve Japans, maar soms best lekker) werd deze zoals het hoort nog even in complete toestand aan tafel geshowd aan de tafelgenoten waar het arme beestje nog even vriendelijk met de schaartjes zwaaide. Dat leverde uiteraard naast de nodige verwijtende blikken en gemompel over zielig en zo, ook de vraag of ik dat beestje nu ook echt ging opeten. Na een overtuigende "Jazeker" mijnerzijds kwam het beestje inmiddels als twee halve eenlingen terug uit de keuken om een ereplaats op de plaat uit te zoeken. Olie op de plaat en vlot de helften kreeft erop en na drie saltos van het zoutvaatje had de kok de fles met instant feestverlichting al te pakken. Lampje uit, alcohol erop en de fik erin. Direct erna ging het deksel op de kreeft, maar op zo'n manier dat al zijn pootjes nog onder het deksel vandaan staken. Door de warmte gingen al die pootjes dus voortdurend wild op en neer wat voor een aantal tafelgenoten toch het ultieme bewijs was dat het beestje zijn doodsstrijd aan het verliezen was onder dit deksel. De blikken aan de andere zijde van de tafel waren inmiddels even dodelijk geworden en blijkens wat onderdrukte vomiteuze geluiden werd de situatie niet door een ieder juist ingeschat.

*** Ter verduidelijking voor een ieder die inmiddels de reputatieknop aan het zoeken is: De kreeft was echt al meer dan morsdood toen hij terug aan tafel kwam. Voor gehalveerde kreefden is dat eigenlijk ook wel logisch. Ook gaan kreefden normaliter niet levend in de pan, maar worden ze door middel van een messteek achter de kop gedood. Een kreeft heeft, evenals vrijwel alle beesten die het grootste deel van hun leven onder water doorbrengen, afgezien van de laatste dag een goed leven gehad en is zo scharrel en eko als wat. Dit in tegenstelling tot hun minder fortuinlijke bovenwaterse lotgenoten, waarvoor dartelen niet meer is dan de laatse wandeling van vrachtwagen naar slachterij en een uitstapje meestal uitdraait op een onverdoofde castratie of verbrande snavel. Morele bezwaren bij het eten van kreeft zijn voor een ieder die niet vege of vega is, dan ook ongepast. ***

Het beestje smaakte heerlijk en extra wasabi was niet nodig, dankzij de pittige blikken tijdens het eten ervan.

Moraal van het verhaal: om te oordelen is het belangrijk om de feiten te kennen en ook te weten wat zich onder het desksel afspeelt. Schelden en zeiken op een kabelboer om dingen die je waarneemt kan iedereen. Maar be- en veroordeel alleen dan als je ook over voldoende feiten beschikt om situaties op de juiste waarde te kunnen schatten. Dat scheelt een boel onnodig geblaat over snelheden van maar 42 Mb en modems die drie dagen te laat komen.

Tarbot is trouwens ook heel lekker...

Quote
Damn, die had ik dus volledig gemist..... Geweldige vent en zeker de Godfather der TV-Koks. Kon ook heerlijk beeldend schrijven, neem bijvoorbeeld de volgende quote van zijn blogspot waar hij, als het hem uitkwam, af en toe wat prozaïsche verhalen achterliet:

"Normally on Sunday mornings, particularly the fine autumnal mornings, we fire up Tess's 2CV - the trusty Florence - and bounce over to Isle sur la Sorgue and the brilliant Sunday market. Truth to tell, we know the market so well, we spend most of our time sipping Pastis in the Cafe de France, or sipping wine in Rocky's wine bar, but a couple of weeks ago, completely out of the blue, my old friend Hector who I had not seen for years and years, turned up on our doorstep clutching his gladstone bag containing his worldly posessions, his shotgun case and his backgammon board."

Briljant. Ik bedoel, je zie die Hector toch ook al helemaal staan daar, met zijn leren tas en de rest van zijn relikwieen....

Vanavond maar eens een glaasje aan Keith wijden.

Quote
Nou, het doet mij deugt dat er naast slow-chatten ook nog aan slow-cooken gedaan wordt. Morgen staat hier de stamppot idd op het menu. Zoals het hoort op 3 oktober een lekkere pan hutspot. Nog ergens een harinkje op de dag en we hebben Leiden weer eer aan gedaan. Ik zie weer genoeg prima recepten langskomen dus de rest van de week komt ook wel goed.

Jaaaaa sukadelapjes!!! afgelopen weekend weer gedaan. Spot on vijver.... dansen om het kookpunt dat is het geheim. Licht schurken tegen die 100 maar nooit op de 100 komen anders is al het werk voor niets geweest. Pannetje heeft hier weer ettelijke uren mogen staan, veel gietijzer, kleinste pitje, vlamverdelertje ertussen. Ik ben ook voorstander van simpel, het vlees moet het doen, maar de Ed variant ga ik toch ook eens proberen. Hier was het aanbraden, samen met een gehalveerd aangefruit uitje, een teentje knof, laurier en een lekker slokje bouillon in de pan. Gun het wat uurtjes. Richting die tijd een slokje rood erdoor uit de fles die dan toch al open is. Dat nog een minuutje of 20 mee laten trekken. Oven aan op 80 graden. Dan het vlees uit de pan en in de oven. Dan mag eindelijk het vuur aan onder de pan. Stoken en reduceren die jus.

Simpel en pure smaken. De volgende is daar ook een voorbeeld van maar kan een paar calorietjes bevatten:

flinke pan met dikke bodem pakken (die gietijzeren braadpan van de sucadelapjes maar weer nemen)

een flinke bloep olie erin, milde olijf of zonnebloem.
daarin twee eetlepels mierikswortel fruiten (verbrand snel, dus met beleid)
dan 1 liter slagroom erbij (liefst de profi variant bij de Sligro halen, bevat 40% melkvet tegen 35 voor de consumerversie)
zout en peper erin en voorzichtig aan de kook brengen.
ondertussen vier soepborden voorverwarmen (wijd en plat)
wilde, goed gerookte zalm in hapklare repen snijden (rode is lekkerder maar in het mierikswortel/slagroomgeweld te subtiel om het prijsverschil goed te maken dus gewoon roze nemen)
lenteuitje in ringetjes snijden (groenere gedeelte gebruiken) en door de zalm mengen, samen met een paar drupjes citroen. Het mengsel over de borden verdelen.
Als de slagroom aan de kook is (kort en zacht laten doorkoken) opschenken op de borden, beetje peper er nog overheen malen en direct serveren.

Eventueel de rest (want als het goed is heb je nog wel wat over in de pan( even opschuimen om er de trendy cappucchino-look mee te geven)

Het is verleidelijk er nog van alles bij te gooien.... niet doen. Het is verleidelijk om er light dingen doorheen te gooien om de vrouwen happy te maken..... niet doen, happy worden ze toch wel.

Wijn? ja lastig bij soepen in principe een mooie, tikje zware Elzas kan er prima bij, neem dan een Pinot Gris of evt Riesling.

Nooit je gasten vertellen dat ze pure slagroom naar binnen zitten te lepelen en de rest van de gangen er een beetje op aanpassen maar lekker dat spul.....


En er is nog veel meer.....


Ik hou van schorseneren

hier stond een keiharde raket...


Offline MrDie

  • Inner Circle
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2632
  • Reputation Power: 49
  • MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!
  • Awards: Double Sausage AwardDouble Sausage Award
Re: Wat eten we vandaag .....
« Reply #83 on: 16 February 2010, 18:32:38 »
o ja, bijna vergeten..... Het wordt zo enorm tijd dat die witte zooi wieberen gaat en we weer op zijn minst kelderkast temperatuurtjes krijgen. Dat werkt veel inspirerender dan de dagelijkse portie somberheid die we nu telkens voorgeschoteld krijgen...

Offline Johnny_Rook

  • Global Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 2
  • Reputation Power: 232
  • Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!
  • Waterbedspecialiste
  • Awards: Pizzabakker-awardZeebonk awardHart van TruusLolbroek-award
Re: Wat eten we vandaag .....
« Reply #84 on: 16 February 2010, 18:37:23 »
Maar, ik weet niet meer waar ik het zei, het contrast met het voorjaar zal des te groter zijn. Dat is weer een plus.


Ik hou van schorseneren

hier stond een keiharde raket...


Offline MrDie

  • Inner Circle
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2632
  • Reputation Power: 49
  • MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!
  • Awards: Double Sausage AwardDouble Sausage Award
Re: Wat eten we vandaag .....
« Reply #85 on: 16 February 2010, 18:53:32 »
ik zat het kreeftverhaal terug te lezen en de overgang naar de moraal die opeens over kabelboeren problematiek ging.... Het wordt idd tijd voor een nieuwe column.

Offline Johnny_Rook

  • Global Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 2
  • Reputation Power: 232
  • Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!
  • Waterbedspecialiste
  • Awards: Pizzabakker-awardZeebonk awardHart van TruusLolbroek-award
Re: Wat eten we vandaag .....
« Reply #86 on: 16 February 2010, 18:58:33 »
Kreeft en kabelboeren. Dat kwam destijds door het zgf-virus.
Een gevaarlijk virus, als je niets aan doet, ga je eraan kapot.
Voor zover bekend is hier één geval van in Nederland.


Ik hou van schorseneren

hier stond een keiharde raket...


Offline Isis

  • Inner Circle
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 296
  • Reputation Power: 8
  • Isis might someday be someone...Isis might someday be someone...Isis might someday be someone...Isis might someday be someone...
  • Awards: Isis Award
Re: Wat eten we vandaag .....
« Reply #87 on: 17 February 2010, 11:30:39 »
Aangezien ik op m'n werk eet zal het wel friet worden, dat is het enige dat ze daar klaar kunnen maken. Het koken van aardappels weten ze te verprutsen, groenten worden steevast doodgekookt. Zelfs bij stamppot rauwe andijvie...
If you make your kids wear Crocs, you should consider being less passive aggressive and just tell them you don't love them.

Offline MrDie

  • Inner Circle
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2632
  • Reputation Power: 49
  • MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!
  • Awards: Double Sausage AwardDouble Sausage Award
Re: Wat eten we vandaag .....
« Reply #88 on: 17 February 2010, 12:27:42 »
Aangezien ik op m'n werk eet zal het wel friet worden, dat is het enige dat ze daar klaar kunnen maken. Het koken van aardappels weten ze te verprutsen, groenten worden steevast doodgekookt. Zelfs bij stamppot rauwe andijvie...
Het lijkt wel eens of alle bedrijfskantines hetzelfde kookboek gebruiken. Voor je pitamientjes hoef je er in het algemeen niet te zijn.

Ik heb gisteren een lekker pannetje sukadelapjes langdurig laten zwemmen in een bouillonnetje. Ze waren niet alleen, ook de uitjes en tomaatjes hadden zwemles op dat moment. De Mrs heeft inmiddels aardappeltjes gehaald. Beetje rode kool erbij en we doen weer lekker hollands vandaag.

Ik heb mij overigens vorige week ook aan de doe-het-zelf-erwtensoep gewaagd en het resultaat was prima. Ik blijf erbij dat dit nu precies zo'n gerecht is om bij/van oma te eten, maar als oma niet snel genoeg levert, is het fijn om niet aan de Unox te moeten.

Offline Cobus

  • Game moderator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 746
  • Reputation Power: 22
  • Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!
  • A granny rulezzzzzzz!!!!!!!!
    • Twitterring fool !
  • Awards: Geek AwardFiets AwardPizza Award
Re: Wat eten we vandaag .....
« Reply #89 on: 17 February 2010, 21:03:34 »
De kinderen aan de slavinken en kookaardappels met spinazie gezet

zelf 2 aardappeltjes op - de slavinken smaakten naar de tandartslucht ( steriel )
Spinazie was al op vóór ik aan tafel ging zitten,

daarnet maar een pizza gemaakt .... smaakte weer overheerlijk, had nog wat gorgonzola en olijven over, en met een plak salami en mannenzutsaus lukt dat goed.

iig beter dan de zak bugles die moeder-de-vrouw had meegebracht ( beter of gezonder )
Life's a bitch,because if it were a slut it would be easy...

Offline Johnny_Rook

  • Global Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 2
  • Reputation Power: 232
  • Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!
  • Waterbedspecialiste
  • Awards: Pizzabakker-awardZeebonk awardHart van TruusLolbroek-award
Re: Wat eten we vandaag .....
« Reply #90 on: 17 February 2010, 21:05:22 »
If it isn't my main man!!!! Goedzo, jongen!!!!!


Ik hou van schorseneren

hier stond een keiharde raket...


Offline Cobus

  • Game moderator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 746
  • Reputation Power: 22
  • Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!
  • A granny rulezzzzzzz!!!!!!!!
    • Twitterring fool !
  • Awards: Geek AwardFiets AwardPizza Award
Re: Wat eten we vandaag .....
« Reply #91 on: 17 February 2010, 21:12:57 »
 8P maar de zak Bugles is wel aan het zwaaien hoor .......  :babe:
Life's a bitch,because if it were a slut it would be easy...

Offline G.Bruiker

  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 453
  • Reputation Power: 7
  • G.Bruiker is working their way up.G.Bruiker is working their way up.G.Bruiker is working their way up.
Re: Wat eten we vandaag .....
« Reply #92 on: 18 February 2010, 10:33:41 »
Het was gisteren boerenkool, met 2 lekkere worsten van de hema, spekkies uitgebakken voor de jus, kuiltje maken.. jus er in en dan steeds een hapje boerenkool er even in dopen.
 
Eergisteren chili.
Als basis 3 zakken boeren soepgroenten ( hoef ik niet te snijden) dan een kilo half om half gehakt en 4 pakjes hamblokjes.
3 blikken bruine bonen en 2 blikjes kidney boontjes,geven wat extra smaak aan het geheel.
2 zakjes chili mix,gesneden uitjes,gesneden champignons,een rode peper en een 3 kleuren paprika mix ( het oog wil ook wat)
Ik roerbak altijd de groente maar dan wel zo dat het geen prut wordt,het moet wel bijtbaar blijven.
Gehakt in een andere pan even rul bakken.
Rode peper van zijn zaadjes ontdoen en in kleine stukjes hakken, en bij de roerbak groente,idem met de paprika's
Bruine bonen en kidney boontjes in hun eigen vocht warm maken.
Als alles klaar is, boontjes afgieten,gehakt,mix en groente er doorheen en zachtjes omroeren.
Hamblokjes er doorheen,die bak ik niet mee,die warmen vanzelf op door de rest anders krijg je dat de smaak er af gaat.
Afmaken met 2 a 3 blikjes tomaten puree.
Naar behoefte zo opeten of een magnetron rijst builtje er bij ( kom altijd te kort aan 4 gas pitten)
Bovenstaand is voor 4 man,die elk ruim 2 borden kunnen nemen en dan blijft er nog genoeg over om 's avonds laat of de volgende dag nog wat te nemen,de rest gaat in de vriezer voor mijn moeder.
Alle restjes gaan hier naar moeder waar de hulp het dan opwarmt in de magnetron.
 
 
Laat gewoon zien wat je in je broekje hebt!!!

Offline Johnny_Rook

  • Global Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 2
  • Reputation Power: 232
  • Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!
  • Waterbedspecialiste
  • Awards: Pizzabakker-awardZeebonk awardHart van TruusLolbroek-award
Re: Wat eten we vandaag .....
« Reply #93 on: 18 February 2010, 12:31:16 »
Ik zie het al. Jij kookt net zo idioot als ik. Qua hoeveelheden dan.
10 liter pannen blijken vaak te klein.


Ik hou van schorseneren

hier stond een keiharde raket...


Offline MrDie

  • Inner Circle
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2632
  • Reputation Power: 49
  • MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!
  • Awards: Double Sausage AwardDouble Sausage Award
Re: Wat eten we vandaag .....
« Reply #94 on: 18 February 2010, 13:08:14 »
Het kuiltje jus verhaal deed mij denken aan de aflevering van de wilde keuken van Wouter Klootwijk gisteren die over aardappelen ging. Daarin werd tijdens de gang naar de Belgische frietprofessor (...) nog even terloops terecht gemeld dat friet feitelijk een moderne uitvoering is van de aardappel met jus (vet). Bij een snelle blik op de website kwam ik het volgende recept tegen voor een lekker hapje onderweg in de auto. Doe er je voordeel mee!

Quote
Niet op maar onder de motorkap
Wie na een rondje toeren met de auto graag wat warms op een mooi plekje in de polder wil eten, doet er goed aan van te voren iets onder de motorkap te stoppen.

Mijn ideale recept is een paar wraps met bijvoorbeeld zalm goed in de aluminiumfolie wikkelen, op een veilig plekje tegen het motorblok aanleggen en een stukje rijden. Werkt ook prima met in folie gerolde vis met dille en wat citroenplakjes.

Iedereen denkt dat je pech hebt als je de motorkap open trekt dus des te groter de verrassing wanneer je er een maaltijd onder vandaan haalt.

Offline Johnny_Rook

  • Global Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 2
  • Reputation Power: 232
  • Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!
  • Waterbedspecialiste
  • Awards: Pizzabakker-awardZeebonk awardHart van TruusLolbroek-award
Re: Wat eten we vandaag .....
« Reply #95 on: 18 February 2010, 13:47:47 »
Ik heb er net naar zitten kijken. Dat broodje op het einde, de mitraillette.
Mijn God, niet voor de kleine eter.
Bijgevoegd plaatje haalt het er niet bij.
Die van Wouter waren een stuk zwaarder. 2 frikandellen erop. Curry-worstje, in correct Vlaams.


Ik hou van schorseneren

hier stond een keiharde raket...


Offline MrDie

  • Inner Circle
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2632
  • Reputation Power: 49
  • MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!
  • Awards: Double Sausage AwardDouble Sausage Award
Re: Wat eten we vandaag .....
« Reply #96 on: 18 February 2010, 14:00:43 »
Ja, daar wil je de calorietjes niet van weten. Het aardige was natuurlijk ook dat de frietprof deze dus niet kende....

Offline Johnny_Rook

  • Global Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 2
  • Reputation Power: 232
  • Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!
  • Waterbedspecialiste
  • Awards: Pizzabakker-awardZeebonk awardHart van TruusLolbroek-award
Re: Wat eten we vandaag .....
« Reply #97 on: 18 February 2010, 14:03:06 »
Ikzelf ook niet. De Vlaamse porties friet ken ik wel.
Dan krijg je echt een gewicht in je handen gedrukt.
En met een bats saus erop, werkelijk niet normaal meer.


Ik hou van schorseneren

hier stond een keiharde raket...


Offline G.Bruiker

  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 453
  • Reputation Power: 7
  • G.Bruiker is working their way up.G.Bruiker is working their way up.G.Bruiker is working their way up.
Re: Wat eten we vandaag .....
« Reply #98 on: 18 February 2010, 14:14:38 »
Ik zie het al. Jij kookt net zo idioot als ik. Qua hoeveelheden dan.
10 liter pannen blijken vaak te klein.
ehh het gebeurt regelmatig dat ik halverwege een pan moet bijpakken.. of dat niet alle vulling in de lasagne schaal past :ed:*  de categorie liflafjes is meestal voor 2 dagen,heb ik ook eens een luie dag.. de hertog's ijsbakjes lenen zich perfect voor het invriezen van andere etenswaren.
Laat gewoon zien wat je in je broekje hebt!!!

Offline Johnny_Rook

  • Global Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 2
  • Reputation Power: 232
  • Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!
  • Waterbedspecialiste
  • Awards: Pizzabakker-awardZeebonk awardHart van TruusLolbroek-award
Re: Wat eten we vandaag .....
« Reply #99 on: 18 February 2010, 14:32:28 »
Zo herkenbaar. Van 1 pakje spliterwten maak je een grote pan erwtensoep. Waarom koop ik er dan 2?
Ik gebruik meestal een grote braadslede als ovenschaal. In normale ovenschalen kan ik mijn spullen niet kwijt.


Ik hou van schorseneren

hier stond een keiharde raket...


Tags: