Maar dat kant en klare spul, dat is dus wel wat?
Ik gebruik altijd Soezie Surprema plus, te koop bij de Welkoop/Boerenbond.
Bij Marco in het dorp, voor Mirrrr 10 km naar Zevenhuizen.
Dit is zeer glutenrijk wittebroodsmeel, dat geeft het deeg zijn elasticiteit.
Zelfs flinterdun uitgeklopt niet al te kwetsbaar, nu snap ik hoe ze in pizzeria's met die lappen kunnen gooien.
Die surprima-plus is goedkoop, iets van 3 of 4 euro per 2,5 kg. In de verhouding 3:1 met de griesmeel,
kom ik uit op iets van 33 bodems per zak. Ik heb er inmiddels iets van 3 zakken doorheengejaagd.
Hoe normale bloem zich gedraagt weet ik niet, nooit geprobeerd. Maar er staan talloze recepten op internet, dus het moet wel kunnen.
Heb je trouwens gist in huis? Dat zag ik niet op de foto.
Soezie link:
http://www.soezie.nl/Default.aspx?tabid=1105