Het grote borrelpraat forum

Algemeen => De Kroeg => Topic started by: Chriet Titulaer on 30 April 2019, 01:34:15

Title: Minder CO2 in frisdrank en bier, denk aan het milieu
Post by: Chriet Titulaer on 30 April 2019, 01:34:15
Ja jongens, in deze tijd van grote milieuproblematiek moeten we allemaal offers brengen. Een beter milieu begint bij je zelf.... of eigenlijk bij de bar. Want de hoeveelheid CO2 die dagelijks de atmosfeer ingetapt wordt via die vermaledijde biertjes en overige bruisende versnaperingen is ongekend. Eén enkel biertje bevat bijna 2 gram CO2. We dronken het afgelopen jaar alleen in Nederland al ongeveer 1.3 miljard liter bier weg met zijn allen....  Dat is bij elkaar ongeveer 10.000 ton CO2 wat jaarlijks onnodig de atmosfeer in verdwijnt. Ter vergelijking: een nieuwe auto stoot minder dan 100g/km uit. Dat bier is dus vergelijkbaar met 100 miljoen autokilometers! En dan rekenen we frisdrank, champagne en andere koolzuurhoudende dranken nog niet eens mee. In totaal hebben we het dus jaarlijks over miljarden autokilometers aan vervuiling die onder de kroonkurk vandaan komen....

Ik hoor alweer mensen roepen "ja, maar is dat niet allemaal kort-cyclische CO2?" Nee dus! We hebben het hier over toegevoegde CO2, koolzuur wat eenvoudig aan de atmosfeer onttrokken kan worden door deze onder de kurk te houden.
Laten we allen wat vaker aan het milieu denken: neem de volgende keer tijdens het stappen een wodka-jus, een harvey wallbanger of gewoon een ouderwetse jonge jenever. Je kinderen zullen er dankbaar voor zijn....
Title: Re: Minder CO2 in frisdrank en bier, denk aan het milieu
Post by: Cobus on 19 May 2019, 13:57:20
Kan ik opteren voor een gezellige bloody mary, aangezien de bbq van afgelopen vrijdag me zwaar gevallen is.