Hachee van omaHmm.. ik heb geen oma meer, dus ik heb niet alle ingredienten.. wat nu ? ;D
Braad het vlees in kleine porties in een koekenpan aan, zodat zich een korstje vormt. Doe je te veel vlees te gelijk in de pan dan kan het vuur de hoeveelheid niet aan.
Ingredienten: 2 zakjes tortellini (hier formaggio en fungi) potje pesto (sacle is redelijk eetbaar) teentje knoflook zongedroogde tomaatjes in olie olijven citroen kaas (parmezan en harde geitenkaas) | Loop als je thuis komt eerst naar de keuken en zet een flinke pan water met zout naar believen op. Dan rustig jas uittrekken, post lezen en terug de keuken in. Maak het teentje knoflook schoon en snijdt het fijn (niet persen). Zodra het water kookt, mag de pasta er in en voeg daar de knoflook aan toe. Ondertussen de tomaatjes en de olijven fijnsnijden. Deze even heel kort in een pannetje fruiten (in een beetje van de tomatenolie). Van het vuur een paar flinke lepels pesto er door roeren. De kaas ondertussen raspen. De pasta zal nu ook wel klaar zijn: afgieten en het pesto mengsel er doorheen mengen. Op bordjes scheppen, beetje citroen eroverheen knijpen en er ruim kaas overheen doen. Hoeft al met al niet meer dan een dikke 10 minuten te duren. Als je nou wat meer tijd hebt, dan maak je die pesto natuurlijk zelf! Ook kun je eventueel een paar plakjes parmaham frituren in een pan met dikke bodem en een flinke slok olijfolie. Dan tussen keukenpapier drogen en vervolgens fijnsnijden en er ook overheen. |
Ingredienten: 1 grote teen knoflook 55 gram basilicumblaadjes 20 gram pijnboompitjes 55 gram pecorino,geraspt of parmesan 1 deciliter olijfolie grof zeezout | Bereiding Vijzel Doe de pijnboompitten en kaas in een vijzel en wrijf ze fijn. voeg steeds een beetje olie toe totdat er een dikke saus ontstaat. Pers de knoflook erbij en voeg in porties de basilicumblaadjes toe en draai ze onder druk door de saus. Voeg zout naar smaak toe. Keukenmachine: Doe alle ingrediënten in één voor één in de keukenmachine, beginnend met de pitjes en kaas. Schenk de olijfolie er telkens in kleine scheutjes bij. |
Ik ben een beetje lui.Wat mij betreft niks lui aan hoor, die Italianen snappen gewoon beter dat je beter meer tijd aan tafel kunt doorbrengen met een goed glas en goed gezelschap dan in de keuken. Italiaans is wat dat betreft vaak het ultieme fastfood. Heeft natuurlijk ook met het weer te maken. Op dagen als vandaag kun je rustig een 12 gangenmenu in de keuken voorbereiden.
Ik doe het zo.
Spaghetti Carbonara.
Zo lekker........
[url]http://www.coquinaria.nl/recepten/05.1recept.htm[/url] ([url]http://www.coquinaria.nl/recepten/05.1recept.htm[/url])
Pesto GenovesMag ik de keukenmachine ten zeerste afraden. Juist het kneuzen van de blaadjes in de vijzel zorgt voor het op de juiste manier vrijkomen van het aroma. Is ook nog eens een feestje voor de neus zo boven de vijzel.... Locatelli had er ook nog het eea over geschreven, zal zo eens kijken...
Ingredienten:
1 grote teen knoflook
55 gram basilicumblaadjes
20 gram pijnboompitjes
55 gram pecorino,geraspt of parmesan
1 deciliter olijfolie
grof zeezoutBereiding
Vijzel
Doe de pijnboompitten en kaas in een vijzel en wrijf ze fijn.
voeg steeds een beetje olie toe totdat er een dikke saus ontstaat.
Pers de knoflook erbij en voeg in porties de basilicumblaadjes toe en draai ze onder druk door de saus.
Voeg zout naar smaak toe.
Keukenmachine:
Doe alle ingrediënten in één voor één in de keukenmachine, beginnend met de pitjes en kaas.
Schenk de olijfolie er telkens in kleine scheutjes bij.
Pesto Genoves
Ingredienten:
1 grote teen knoflook
55 gram basilicumblaadjes
20 gram pijnboompitjes
55 gram pecorino,geraspt of parmesan
1 deciliter olijfolie
grof zeezoutBereiding
Vijzel
Doe de pijnboompitten en kaas in een vijzel en wrijf ze fijn.
voeg steeds een beetje olie toe totdat er een dikke saus ontstaat.
Pers de knoflook erbij en voeg in porties de basilicumblaadjes toe en draai ze onder druk door de saus.
Voeg zout naar smaak toe.
Keukenmachine:
Doe alle ingrediënten in één voor één in de keukenmachine, beginnend met de pitjes en kaas.
Schenk de olijfolie er telkens in kleine scheutjes bij.
2 tenen knoflook 2 eetlepels pijnboompitten geroosterd 250 g verse basilicumblaadjes 2 eetl pecorino of parmezaan geraspt 3 dl extra vergine olijfolie (voorkeur uit Ligurie) zout | begin met de knoflook en het zout. plet de knoflook en het zout, voeg de pijnboompitjes toe en plet ze, maar niet te lang. Doe er steeds een paar basilicumblaadjes bij en wrijf ze er zo snel mogelijk doorheen. Voeg dan de kaas toe en tot slot de olie tot het een heldergroene puree is. Hoe sneller je werkt, hoe minder warmte er vrij komt en hoe mooier de kleur blijft. |
SAMBAL GORENG KOOL (koolgerecht)Die gaat dus op de shortlist om binnenkort te maken :D
SAMBAL GORENG KOOL (koolgerecht)
Benodigd:
een halve witte kool (spitskool, savooienkool of chinese kool)
2 grote fijngesneden uien
stukje trassi
1 theelepel laos
2 theelepels bruine basterd
1 eetlepel sambal
1 kopje melk
1 kopje water
wat peper
wat zout
wat nootmuskaat
Snijdt de kool fijn
Fruit tezamen met de uien, trassi, laos, bruine basterd, en de sambal
Zodra de uien bruin zijn dan een kopje melk en een kopje water toevoegen
De kool er rustig gaar in laten koken
Vergeet niet zout, peper en nootmuskaat naar eigen smaak toe te voegen
Wij eten het meestal met surinaamse rijst met kip (gebakken in olie en klontje boter, verse knoflook, scherpe kerrie en pepers, paprika en gebakken champignons...SAMBAL GORENG KOOL (koolgerecht)
Benodigd:
een halve witte kool (spitskool, savooienkool of chinese kool)
2 grote fijngesneden uien
stukje trassi
1 theelepel laos
2 theelepels bruine basterd
1 eetlepel sambal
1 kopje melk
1 kopje water
wat peper
wat zout
wat nootmuskaat
Snijdt de kool fijn
Fruit tezamen met de uien, trassi, laos, bruine basterd, en de sambal
Zodra de uien bruin zijn dan een kopje melk en een kopje water toevoegen
De kool er rustig gaar in laten koken
Vergeet niet zout, peper en nootmuskaat naar eigen smaak toe te voegen
Maar dan eet je alleen dit? Klinkt overigens goed.
Of heb je er nog iets naast?
Hier vind ik vaak leuke recepten
( alleen jammer van de overdadige reclame's )
[url]http://www.iensrecepten.nl/[/url] ([url]http://www.iensrecepten.nl/[/url])
[url]http://www.iens.nl/restaurant/4709/utrecht-rosita[/url] ([url]http://www.iens.nl/restaurant/4709/utrecht-rosita[/url])haha, ja, geweldig is dat en dan zo'n zaak vol mensen waar je keurig langsloopt, om vooraan je bestelling aan te pakken en de wachtenden vol ongeloof achterlatend.
Die Suri hier 100 meter vandaan.
Al jaren niet geweest.
Ik hoefde mijn naam niet eens te noemen, de man wist wie hij aan de lijn had.
En bij afhalen 'Goedenavond, meneer Jeroen' De hele tent staat dan vol wachtenden.
Krijg je toch een rode kop.
[url]http://www.iens.nl/restaurant/4709/utrecht-rosita[/url] ([url]http://www.iens.nl/restaurant/4709/utrecht-rosita[/url])
Die Suri hier 100 meter vandaan.
Al jaren niet geweest.
Ik hoefde mijn naam niet eens te noemen, de man wist wie hij aan de lijn had.
En bij afhalen 'Goedenavond, meneer Jeroen' De hele tent staat dan vol wachtenden.
Krijg je toch een rode kop.
Morgen kip masala met knoflook patat gebakken in de frituur op basis van olijfolie..
Ach, de 'basis' heb je beschreven, de rest gaat op smaak, beetje fantasie in de keuken kan geen kwaad.Morgen kip masala met knoflook patat gebakken in de frituur op basis van olijfolie..
Toch niet naar mijn receptuur? Ik ben eea vergeten, zie ik.
. 6 kilo tegelijk de oven in lijkt me geen goed plan.Ach in een (hoog)oven moet het lukken..
Dat laatste, komkommers in het zuur, is eigenlijk zo lekker.:yes: heerlijk.
Hier morgen ouderwetse stamppot bruine bonen, met , daar zijn ze, speklappen, worst en niet te vergeten, komkommers dun gesneden in azijn verrijkt met suiker...Jaaaaaaaa speklapjes! ;)
Wel foto's maken... Dan probeer ik het ook.Fotos van het bestellen, het halen, het uitpakken of het opeten?
Had je nog in het mapje downloadtips gekeken? Die Franse meuk?ik had m in de trein gezien maar nog niets mee gedaan. Ik zal in het weekend weer eens wat inhaal-downloads doen ;)
Ik denk dat het de moeite waard is. Uit 1990 met een echte Francaise. En echte streekrecepten.geweldig, ben erg benieuwd. Ja, Frankrijk is wel een speciaal land wat dat betreft. Kan daar ook uren rondhangen in een Auchan of aanverwant om weer te kijken wat voor potjes en dingetjes ze hebben. En dan die dorpswinkeltjes.....
Ook de omelet komt aan bod.
Als iemand een lekker recept heeft voor Chilli dan hou ik me aanbevolen :Dik ook, ben er gek op maar krijg het zelf niet zo als dat ik het zou willen.....
Een tip: dit zijn wel recepten uit de losse pols. Niet kijken naar zoveel dit, zoveel dat.
Meeste receptuur slaat nergens op..
Koop maar van alles genoeg en dan op gevoel bereiden. Gooi het kookboek weg.
Dan wordt die chili wel wat.
Heb vandaag gehaktballen gemaakt :DLekkerrrrrrrrrrrrrr, met pittige mosterd, stuur maar eentje op Mirrrr ;)
Heb vandaag gehaktballen gemaakt :D
:@ Heb net iets gehaald bij de Chinees.... ben vergeten naar de ingrediënten te vragen. Zat wel iets van rijst bij.
Iets van rijst...??? Dus je weet niet zeker of het wel rijst is? ;D
Heb vandaag gehaktballen gemaakt :D
Dat doe ik vaak. Speciaal recept? Of die van de Librije?
Heeft Mirrrr al over haarrrrr cadeautje nagedacht?
Kortom, ik heb weer een reden om de Aldi eens te bezoeken..... Zal wel weer te laat zijn.... :-[
5 hamburgers op een dag? Wist niet dat je zo'n smulpaap was.
Wauw!!! Alweer zo'n mooie site. Errug lange laadtijd, maar bekijk de verschillende burgers eens goed!
Hier krijg je gegarandeerd honger van.
[url]http://www.cheeseandburger.com/[/url] ([url]http://www.cheeseandburger.com/[/url])
Wauw!!! Alweer zo'n mooie site. Errug lange laadtijd, maar bekijk de verschillende burgers eens goed!
Hier krijg je gegarandeerd honger van.
[url]http://www.cheeseandburger.com/[/url] ([url]http://www.cheeseandburger.com/[/url])
Volgens mij ook een fan van wisconsin, gezien alle kazen daarvandaan komen
If you think wooden shoes are the only thing to come from Holland, think again. Gouda was first produced there more than 800 years ago. Both the age and flavor of Gouda can be determined by the color of the wax casing: red suggests mild, yellow or clear suggests aged or flavored, and black or brown suggests smoked.
Laksa lemak
recept | oosters
In Azië zijn ze gek op maaltijdsoepen. Bij stalletjes langs de weg maar ook in de wat betere restaurants zijn ze favoriet. Laksa is ook zo’n maaltijdsoep.
Er bestaan nogal wat varianten, soms per regio of door de toevoeging van een extra ingrediënt, dat dan ook vaak in de naam terugkeert. In deze laksa lemak is de kokosmelk een belangrijke smaakmaker.
250 gram dunne (eier)mie, 200 gram tahoe, 25 gram gedroogde garnalen, 250 gram witvisfilet, 250 gram rauwe garnalen (middenmaatje), 250 gram taugé, 6 sjalotjes, 4 kleine gedroogde rode pepertjes of 1 theelepel chilipoeder, 1 serehstengel, stukje laoswortel (2 cm), 3 kemirienoten, 1 theelepel trasi, 1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit), 1 afgestreken eetlepel gemalen koriander (ketoembar), 1 blik kokosmelk (400 ml), zout, 4 voorjaarsuitjes, 1 rode peper, 1/2 komkommer, 3 eetlepels olie en olie om te frituren.
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Afspoelen met koud water en in een vergiet laten uitlekken. Week de gedroogde garnaaltjes tien minuten in heet water. Hak ze daarna fijn. Snijd de tahoe in plakken van één centimeter dik. Dep ze goed droog met keukenpapier en frituur ze in een laag olie lichtbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
In blokjes snijden en bestrooien met een beetje zout. Snijd de visfilet in stukken en pel de garnalen. Verwijder de zwarte draad en spoel de garnalen af onder de koude kraan. Laat ze uitlekken.
Maak, indien nodig, de taugé schoon.
Pureer in een keukenmachine de sjalotjes, gedroogde rode pepertjes, in stukken gesneden sereh, laos en kemirienoten tot een pasta.
Verhit drie eetlepels olie in een flinke pan. Fruit hierin het sjalottenmengsel en voeg trasi, kurkuma en koriander toe. Roer er de fijngehakte, gewelde garnaaltjes door. Even meebakken en de kokosmelk toevoegen. Anderhalve liter water erbij doen en alles aan de kook brengen.
Voeg zout naar smaak toe (ongeveer drie theelepels). De visfilet en de garnalen erbij doen.
Laat de soep zachtjes doorkoken. Snijd ondertussen de voorjaarsuitjes en de rode peper in dunne ringetjes. Schil de komkommer. Halveer in de lengte en verwijder het zaad. Snijd de komkommer in dunne reepjes.
Verdeel de mie over vier flinke kommen. Leg hier bovenop de taugé.
Schep kokend hete bouillon met vis en garnalen in de kommen. Garneer met wat blokjes tahoe, voorjaarsuitjes, rode peper en komkommerreepjes en zet de rest er in kommetjes op tafel bij.