Ik weet alweer wat ik morgen ga eten. Bretonse vissoep. Kun je zelf maken, maar ik doe het uit een fles.
De Aldi heeft 1x per jaar deze flessen, mis je het , dan moet je weer een jaar wachten. Voor het seniele bedrag
van 2,50, dat is inclusief rouille en croutons. Ik kocht er gelijk 20. Het probleem is, dat deze soep in Nederland
nauwelijks te vinden is. In België wel, laat staan Frankrijk. Meestal in de koeling, dus snel opeten.
Ik heb 1x een dergelijke soep bij een Nederlandse visboer gezien, maar dan gelijk voor 8 euro. Zonder rouille en croutons.
De soep is zo te eten, maar we gaan hem een beetje opleuken. Rouille doe ik er in, hoeft niet, kun je ook op het brood smeren.
Wel extra is een beker creme fraiche. Behoorlijk wat cayennepeper, dit naar believen. Heb ik nog een restje kookvocht van mosselen
over uit de vriezer, dan gaat dit er ook in. Door de creme fraiche wordt de soep wat bleker, om dit te compenseren, zet ik eerst de nodige
tomatenpuree aan om de soep haar mooie oranjerode kleur te laten behouden. Wil je de soep nog voller hebben, en dat wil ik,
voeg dan zeevruchten of garnalen uit de vriezer toe naar believen. Of overgebleven mosselen. Opdienen met kaas en brood ingewreven
met een teentje knoflook. Met een salade erbij is 1 zo'n fles dan een hoofdgerecht voor 3 personen.
Je kunt een dergelijke soep zelf maken, ik weet niet of onderstaand recept iets is, maar ik zie wel dat je niet voor 2,50 klaar bent.
http://www.smulweb.nl/792856/koken/recept/Bretonse-vissoep(waarom kan ik de soep wel lang bewaren? waarschijnlijk gesteriliseerd)
Foto v/d fles, en het spul komt echt uit Bretagne