Hachee van oma
Ingrediënten
8 flinke uien, 2 kilo hacheevlees, boter, 2 bouillonblokjes, 2 goudrenetten in stukken gesneden, takje rozemarijn, 5 jeneverbessen, blikje tomatenpuree, flinke scheut rode wijn, 10 kruidnagelen, 4 blaadjes laurier, 2 takjes tijm, peper, water
Voorbereiding
Braad het vlees in kleine porties in een koekenpan aan, zodat zich een korstje vormt. Doe je te veel vlees te gelijk in de pan dan kan het vuur de hoeveelheid niet aan.
Bereidingswijze
Snij de uien en bak die vervolgens in het overgebleven braadvet, voeg eventueel extra boter toe.
Als de uien licht gekleurd zijn doe je het vlees en de uien bij elkaar in een braadpan en vervolgens voeg je de overige ingredienten toe. Voeg zo veel water toe dat het vlees bijna onder staat. Deksel op de pan en zachtjes laten sudderen tot het vlees zacht is. Dat duurt wel 3 tot 4 uur
Serveertips
Lekker met puree en rode kool
(het is niet van mijn oma maar iemand anders oma maar ik vond het zalig)
Bron Smulweb btw om het netjes te houden