Heb de grill sinds maandag in huis, ben nog niet verder gekomen dan een overheerlijke tosti....
Apparaat is best aan de forse kant, kan genoeg etenswaren op. Voor vanavond heb ik een paar heerlijk gekruide karbonades op het programma staan, zal mijn best doen om er een foto verslagje van te maken.
Ter info: mijn kannibalisme voor veganisten' gaan niet verder dan het opwarmen/bakken/frituren/koken van de etenswaren, het zelf in elkaar knutselen van complete maaltijden zoals sommige hier is (nog) niet aan mij besteed. Moet nu zelfs even op het grote internet gaan zoeken hoe lang zo'n karbonade in de grill moet.
Gewoon een beetje op gevoel en zicht doen, René. Doe maar net of je aan het bbq'en bent, dan sta je ook niet met een stopwatch.
Ik time helemaal niets meer, een kookwekker is niet echt aan mij besteed. Hoe dik zijn de karbonades, zijn ze koelkast- of kamertemperatuur?
Voor het betere vlees wordt altijd aangeraden het eerst op kamertemperatuur te laten komen, zeker voor grotere stukken een bruikbare tip.
Maar voor hele dunne biefstukjes doe ik juist het omgekeerde, ijskoud, zelfs halfbevroren in de pan. Dan kun je ze tenminste een beetje aanschroeien
en rood houden van binnen. Heb ik zelf bedacht, het werkt. Wat ik ook zelf bedacht heb is het ontdooien van diepvriesfrites voordat je gaat frituren.
Waarom zou je de pan opwarmen tot 180 graden om daar vervolgens een flinke portie frites van -20 in te gooien? Enorme temperatuurdrop.
Het staat wel op de verpakking, gooi de frites zo uit de vriezer in de pan, maar dergelijke onzin negeer ik.