Het wordt hier een braadworstje,aardappeltjes,spercieboontjes en iets van pudding/vla...
Voor mensen met kinderen, wel ja !Het wordt hier een braadworstje,aardappeltjes,spercieboontjes en iets van pudding/vla...
Ik weet het niet. Is het al etenstijd?
Ja, die mora-balletjes is niets mis mee.
En lekker handig, in de oven.
Ja, die mora-balletjes is niets mis mee.
En lekker handig, in de oven.
is dat werkelijk, ?
en belangrijker - eetbaar ??
want een oven heb ik op het werk wel, maar open vuur ( of elektrisch ) zoals frituur zullen ze niet blij mee zijn in onze bunker
Groentensoep en 2 beschuitjes met kaas als avondeten... :)
Kan best lekker zijn. Zeker als je Old Amsterdam op die beschuitjes doet.Hmwa... ik moet toch eens wat proberen, 4 dagen Bambix wordt je ook niet echt sterk van :P
Zie ik hier een lichte vooruitgang?
Kan best lekker zijn. Zeker als je Old Amsterdam op die beschuitjes doet.Hmwa... ik moet toch eens wat proberen, 4 dagen Bambix wordt je ook niet echt sterk van :P
Zie ik hier een lichte vooruitgang?
Vandaag een paar aardappeltjes, doperwtjes/worteltjes en een stukje varkenshaas met sausje.
Uiteraard in kleine hoeveelheden.
Begin is er weer mate, geniet ervan en laat het je goed smakenVandaag naar een info-meeting van het UWV geweest... [boring] maar wel nodig!
Lol, goed dat je het vermeld van UWV, moet ik volgende week ook weer heen.. ;)Begin is er weer mate, geniet ervan en laat het je goed smakenVandaag naar een info-meeting van het UWV geweest... [boring] maar wel nodig!
Gezondigd met een heerlijke Johma sandwich (tankstation). Wit brood, flinterdunne ham, jonge kaas en honing/mosterd dressing en warempel, het viel ook nog goed :D At ik vaak toen ik nog hele dagen stond te wachten en aan het rijden was. The Good Old Days met iets nieuws ;)
Vanavond een beetje macheroni.
Lol, goed dat je het vermeld van UWV, moet ik volgende week ook weer heen.. ;)Ik heb sollicitatieplicht tot die tijd, ik heb geen formulieren gekregen om in te vullen, dus afwachten grrrrrrrrrr....
Weet nog niet wat we vanavond eten.. zal wel kliekjesavond worden... ach, kan ook lekker zijn :)
Maar goed, zolang ik me even geheel verzet tegen al het lekkere eten, kan het alleen maar beter gaan met de maag.
Ik moet gewoon rustig aan doen!!!
Ik ben mijn spit in mijn oven aan het uittesten met een heerlijk kippetje :yay:Een spit in je oven? *jaloersheid*
Dat spit kan me gestolen worden ... kan ik toch niks mee.
Dat kippetje ... ahhhhh *kwijl* .... kan 'em bijna ruiken!! :yes: :B
Mirrrr is weer eens goed bezig. Wanneer niet, eigenlijk?
Ik ben echt gek op koken :PIk ook... vanavond bloemkool, broccoli, een paar aardappeltjes en 1 saucijsje zonder jus maar met een groentensausje.
Ik ben echt gek op koken :PIk ook... vanavond bloemkool, broccoli, een paar aardappeltjes en 1 saucijsje zonder jus maar met een groentensausje.
Door die maagzweer en dagen geen normaal voedsel, leer je dat echt waarderen. Echt genieten!
Jummie, smakelijk eten Barbarian. Ik ben een beetje jaloers ;) :pop:
Ik ben mijn spit in mijn oven aan het uittesten met een heerlijk kippetje :yay:Een spit in je oven? *jaloersheid*
Ja, hey, dat is mijn tekst niet. Ik dacht dat je al uitgegeten was.Klein schepje dan:
Er is een redelijke kans dat MrDtm tm er nog een schepje bovenop gooit.
Jawel, hoor. Culinaire poëzie in de puurste vorm.Bloemen verwelken, schepen vergaan, maar lekker koken blijft altijd bestaan
Als je ooit een kookboek uitbrengt, wil ik het hebben.
Man man man, wat een gastronisatorisch prettig samenzijn hier. Allereerst met enige vertraging de beste wensen voor "Good old" theGrouch, onze eigen "Oscar" muppet, onze fijne bromsnor.
Allertweetst, eindelijk mensen die iets snappen van aardbeien en dat Elsanta's nauwelijks een alternatief vormen voor iets wat ooit "den Hollandschen Aerdbei" pleegde te heten. En mosselen... laten we hopen dat toch nog wat Belgen de boycot vorm gaan geven en er af en toe nog eens wat betere jongens uit Yerseke hun weg door het land vinden (Terplekke wil het daar overigens best nog wel eens lukken om wat te vinden).... En hoorde ik iemand glibbervis en Scheveningen-haven roepen? Yep, ze zijn weer prima dit jaar. Wat een feest der zintuigen weer hier op het forum.
Om op de mosselen terug te komen, in Zeeland zijn nog aardig wat heerlijke voorverpakte zeeproducten te vinden. Een lekker Oosterscheldekreeftje met een platootje Creuzes vooraf.
* dozijn oesters (wel een beetje fatsoenlijke)
* citroen
* soja (kikkoman)
* lenteuitje
* Calvados, met Vijverpredikaat en minimaal 5 Vijversterren.
Oesters voorzichtig openmaken, lossnijden en nog een klein beetje nattigheid laten ziten. Citroen uitpersen over de oesters, (voor mensen die geen natte vinger hebben: doe maar 1/2 tl per oester) en 15 min laten staan.
1 borrelglas calvados met 1 theelepel soja aanmaken en verdelen over de oesters. uitje in beetje decoratieve ringetjes hakken en "nonchalant" over de oesters verspreiden.
Nu niet te lang wachten maar lekker naar binnen laten glijden. Niet valsspelen met bestek en zo.
Oi oi, jij geboren mazzelaar... hoewel het altijd een gok blijft hoe lang die boodschappentassen er al stonden. Gezien het feit dat je dit nu zo smakelijk kunt vertellen is er in ieder geval geen sprake van blijvende schade
Spot on, wat betreft de mosselen. Meestal ook mijn favoriet. De grote jongens kunnen rauw ook smakelijk zijn, maar in tegenstelling tot oesters vind ik zelf de smaak ook beter tot zijn recht komen als de kook er even over geweest is.
Rauwe vis discussies zijn sowieso al snel grappig. Met name op iets te sjieke feestjes kom je regelmatig mensen tegen die "al dat rauwe vlees en vis echt niet gaan eten" als je een paar nigiri's naar binnenschuift of een schelpje aan de mond zet. Als je ze dan even later tegenkomt met een plakje roggebrood waarop een stuk Hollandse Nieuwe keurig met een driekleur versierde tandenstoker vastgenageld is, dan rijst weer de vraag: "Zal ik ze een geheim verklappen, of zal ik ze adviseren om ook de filet Americain nog even te proeven".
Hou op, hou op!!!! Ik begin inmiddels spontaan het scherm af te likken. Had hier indertijd een adresje waar je ook een keurige etagère kreeg: 3 a 4 verdiepingen redelijk volgehangen. Perfect voorgerecht Tent op een gegeven moment failliet en vervangen door een 13 in een dozijn "trendy" tent of te wel: laat maar.
Afgelopen maand in Italië nog een redelijk platootje buitgemaakt bij een campingrestaurant nog wel. Presentatie was ***, maar prima visjes. Helaas ontbrak ook daar de kreeft.
Nog een kleine kreeft anekdote dan maar: Na weer eens kreeft besteld te hebben aan een goed gevulde teppanyaki tafel bij een Japanner (en ja, teppanyaki is allesbehalve Japans, maar soms best lekker) werd deze zoals het hoort nog even in complete toestand aan tafel geshowd aan de tafelgenoten waar het arme beestje nog even vriendelijk met de schaartjes zwaaide. Dat leverde uiteraard naast de nodige verwijtende blikken en gemompel over zielig en zo, ook de vraag of ik dat beestje nu ook echt ging opeten. Na een overtuigende "Jazeker" mijnerzijds kwam het beestje inmiddels als twee halve eenlingen terug uit de keuken om een ereplaats op de plaat uit te zoeken. Olie op de plaat en vlot de helften kreeft erop en na drie saltos van het zoutvaatje had de kok de fles met instant feestverlichting al te pakken. Lampje uit, alcohol erop en de fik erin. Direct erna ging het deksel op de kreeft, maar op zo'n manier dat al zijn pootjes nog onder het deksel vandaan staken. Door de warmte gingen al die pootjes dus voortdurend wild op en neer wat voor een aantal tafelgenoten toch het ultieme bewijs was dat het beestje zijn doodsstrijd aan het verliezen was onder dit deksel. De blikken aan de andere zijde van de tafel waren inmiddels even dodelijk geworden en blijkens wat onderdrukte vomiteuze geluiden werd de situatie niet door een ieder juist ingeschat.
*** Ter verduidelijking voor een ieder die inmiddels de reputatieknop aan het zoeken is: De kreeft was echt al meer dan morsdood toen hij terug aan tafel kwam. Voor gehalveerde kreefden is dat eigenlijk ook wel logisch. Ook gaan kreefden normaliter niet levend in de pan, maar worden ze door middel van een messteek achter de kop gedood. Een kreeft heeft, evenals vrijwel alle beesten die het grootste deel van hun leven onder water doorbrengen, afgezien van de laatste dag een goed leven gehad en is zo scharrel en eko als wat. Dit in tegenstelling tot hun minder fortuinlijke bovenwaterse lotgenoten, waarvoor dartelen niet meer is dan de laatse wandeling van vrachtwagen naar slachterij en een uitstapje meestal uitdraait op een onverdoofde castratie of verbrande snavel. Morele bezwaren bij het eten van kreeft zijn voor een ieder die niet vege of vega is, dan ook ongepast. ***
Het beestje smaakte heerlijk en extra wasabi was niet nodig, dankzij de pittige blikken tijdens het eten ervan.
Moraal van het verhaal: om te oordelen is het belangrijk om de feiten te kennen en ook te weten wat zich onder het desksel afspeelt. Schelden en zeiken op een kabelboer om dingen die je waarneemt kan iedereen. Maar be- en veroordeel alleen dan als je ook over voldoende feiten beschikt om situaties op de juiste waarde te kunnen schatten. Dat scheelt een boel onnodig geblaat over snelheden van maar 42 Mb en modems die drie dagen te laat komen.
Tarbot is trouwens ook heel lekker...
Damn, die had ik dus volledig gemist..... Geweldige vent en zeker de Godfather der TV-Koks. Kon ook heerlijk beeldend schrijven, neem bijvoorbeeld de volgende quote van zijn blogspot waar hij, als het hem uitkwam, af en toe wat prozaïsche verhalen achterliet:
"Normally on Sunday mornings, particularly the fine autumnal mornings, we fire up Tess's 2CV - the trusty Florence - and bounce over to Isle sur la Sorgue and the brilliant Sunday market. Truth to tell, we know the market so well, we spend most of our time sipping Pastis in the Cafe de France, or sipping wine in Rocky's wine bar, but a couple of weeks ago, completely out of the blue, my old friend Hector who I had not seen for years and years, turned up on our doorstep clutching his gladstone bag containing his worldly posessions, his shotgun case and his backgammon board."
Briljant. Ik bedoel, je zie die Hector toch ook al helemaal staan daar, met zijn leren tas en de rest van zijn relikwieen....
Vanavond maar eens een glaasje aan Keith wijden.
Nou, het doet mij deugt dat er naast slow-chatten ook nog aan slow-cooken gedaan wordt. Morgen staat hier de stamppot idd op het menu. Zoals het hoort op 3 oktober een lekkere pan hutspot. Nog ergens een harinkje op de dag en we hebben Leiden weer eer aan gedaan. Ik zie weer genoeg prima recepten langskomen dus de rest van de week komt ook wel goed.
Jaaaaa sukadelapjes!!! afgelopen weekend weer gedaan. Spot on vijver.... dansen om het kookpunt dat is het geheim. Licht schurken tegen die 100 maar nooit op de 100 komen anders is al het werk voor niets geweest. Pannetje heeft hier weer ettelijke uren mogen staan, veel gietijzer, kleinste pitje, vlamverdelertje ertussen. Ik ben ook voorstander van simpel, het vlees moet het doen, maar de Ed variant ga ik toch ook eens proberen. Hier was het aanbraden, samen met een gehalveerd aangefruit uitje, een teentje knof, laurier en een lekker slokje bouillon in de pan. Gun het wat uurtjes. Richting die tijd een slokje rood erdoor uit de fles die dan toch al open is. Dat nog een minuutje of 20 mee laten trekken. Oven aan op 80 graden. Dan het vlees uit de pan en in de oven. Dan mag eindelijk het vuur aan onder de pan. Stoken en reduceren die jus.
Simpel en pure smaken. De volgende is daar ook een voorbeeld van maar kan een paar calorietjes bevatten:
flinke pan met dikke bodem pakken (die gietijzeren braadpan van de sucadelapjes maar weer nemen)
een flinke bloep olie erin, milde olijf of zonnebloem.
daarin twee eetlepels mierikswortel fruiten (verbrand snel, dus met beleid)
dan 1 liter slagroom erbij (liefst de profi variant bij de Sligro halen, bevat 40% melkvet tegen 35 voor de consumerversie)
zout en peper erin en voorzichtig aan de kook brengen.
ondertussen vier soepborden voorverwarmen (wijd en plat)
wilde, goed gerookte zalm in hapklare repen snijden (rode is lekkerder maar in het mierikswortel/slagroomgeweld te subtiel om het prijsverschil goed te maken dus gewoon roze nemen)
lenteuitje in ringetjes snijden (groenere gedeelte gebruiken) en door de zalm mengen, samen met een paar drupjes citroen. Het mengsel over de borden verdelen.
Als de slagroom aan de kook is (kort en zacht laten doorkoken) opschenken op de borden, beetje peper er nog overheen malen en direct serveren.
Eventueel de rest (want als het goed is heb je nog wel wat over in de pan( even opschuimen om er de trendy cappucchino-look mee te geven)
Het is verleidelijk er nog van alles bij te gooien.... niet doen. Het is verleidelijk om er light dingen doorheen te gooien om de vrouwen happy te maken..... niet doen, happy worden ze toch wel.
Wijn? ja lastig bij soepen in principe een mooie, tikje zware Elzas kan er prima bij, neem dan een Pinot Gris of evt Riesling.
Nooit je gasten vertellen dat ze pure slagroom naar binnen zitten te lepelen en de rest van de gangen er een beetje op aanpassen maar lekker dat spul.....
Aangezien ik op m'n werk eet zal het wel friet worden, dat is het enige dat ze daar klaar kunnen maken. Het koken van aardappels weten ze te verprutsen, groenten worden steevast doodgekookt. Zelfs bij stamppot rauwe andijvie...Het lijkt wel eens of alle bedrijfskantines hetzelfde kookboek gebruiken. Voor je pitamientjes hoef je er in het algemeen niet te zijn.
Niet op maar onder de motorkap
Wie na een rondje toeren met de auto graag wat warms op een mooi plekje in de polder wil eten, doet er goed aan van te voren iets onder de motorkap te stoppen.
Mijn ideale recept is een paar wraps met bijvoorbeeld zalm goed in de aluminiumfolie wikkelen, op een veilig plekje tegen het motorblok aanleggen en een stukje rijden. Werkt ook prima met in folie gerolde vis met dille en wat citroenplakjes.
Iedereen denkt dat je pech hebt als je de motorkap open trekt dus des te groter de verrassing wanneer je er een maaltijd onder vandaan haalt.
Ik zie het al. Jij kookt net zo idioot als ik. Qua hoeveelheden dan.ehh het gebeurt regelmatig dat ik halverwege een pan moet bijpakken.. of dat niet alle vulling in de lasagne schaal past :ed:* de categorie liflafjes is meestal voor 2 dagen,heb ik ook eens een luie dag.. de hertog's ijsbakjes lenen zich perfect voor het invriezen van andere etenswaren.
10 liter pannen blijken vaak te klein.
Ik schreef het een paar dagen geleden, op basis van een klein pakje spliterwten van 500 gram, maak je alPrecies, dan begrijp je dat 2 kilo zeker te veel was ;)
een grote pan erwtensoep. Een kilo is gewoon teveel. Liever 2x erwtensoep maken.
Tja
Slochteren hé :)
Hè!! Wat??? Schorseneren!?!
Hoe lang heb je de soep op? In het begin lijkt het niets, maar op een gegeven moment zo gelatineus als de allerbeste pudding.De erwten koken een uurtje mee met het vlees, dan gaat het vlees van de botjes, de groenten en bladselderij erbij, vlees weer terug en dan nog iig een uur. Dan volledig terugkoelen. Bij het weer opwarmen blijft de lepel staan.
2kg is echt heel veel.
Wat kan mij die gasbel nu schelen?Precies, schorseneren!!!!! het meest veelzijdige stukje groente, schorseneren. Ok het bekt niet echt, maar het is wel een tikkeltje waar.
Schorseneren, zeg ik U!!!!
([url]http://www.plantaardig.com/groenteninfo/images2007wp/Flandriahaaltschorseneeruitdevergeethoek_119AD/image.png[/url])
Wat eet die jongen laat? Klopt, maar ik was er pas om 15:00 uit.
Wat eet die jongen laat? Klopt, maar ik was er pas om 15:00 uit.
same here
Zuurkool/spekjes/rookworst is super!!!!Mosterd gebruiken we eigenlijk nooit. Jus natuurlijk wel, maar vandaag niet. Was toch lekker.
Wel met jus en mosterd, neem ik aan?
Zijn hier nog liefhebbers van de steak tartare? Dat ga ik deze week nog eens maken.
Op de Vlaamse manier, met frietjes.
Deze hier is wat karig.
([url]http://www.mediabistro.com/agencyspy/original/800px-Tatar-1.jpg[/url])
Ik heb gelukkig een redelijk voorraad van die glazen potjes.Ik had ze vandaag door de salade, en idd ook een paar lekker zo naar binnen gegooid: Heerlijk.
Die vind je niet overal. De Xenos wil ze wel eens hebben, maar lang niet altijd.
De ansjovis gaat natuurlijk met de nodige regelmaat op de pizza.
Jij, als kenner, ben je ooit tegen de echte anchois in zout belegd aangelopen?Ik heb ze zo niet gezien nee, maar zal er toch eens op letten. Die van vanavond waren de gewone, in olijfolie, in een salade met een boel vulling en caesar dressing waar natuurlijk ook ansjovis in zit.
Ik lees daar vaak over, werkelijk nog nooit gezien.
In Italië zullen ze het wel hebben.
Even voor MrDtm tm :Ik vermoedde het al! En, was ie lekker? Afgelopen weekend zo'n heerlijke salade a la frigidaire gegeten, ofwel sla met al het lekkers wat je in de koel- en voorraadkast tegen komt. Onontbeerlijk is daarin natuurlijk de anchovis.
Die Robin in de comments bij het linkje hierboven, is natuurlijk Robin van De Tomatensoep.
Al die kookbloggers kennen elkaar.
lekker makkelijk hier
kipfilet met kaas en pesto uit de oven, oversprenkeld met chilivlokken en pijnboompitten
met gebakken aardappeltjes
maar Dieco - m&m's ?
ik dacht dat ik de verkeerde keuze's maakte ( pickleschips als avondeten ) maar M&M's overtreft het wel
OMG Dieo.....
soms laat je echt je verstand varen, is het niet
Ik heb een beginnetje gemaakt met de ossenstaartbouillon/consommé.
Gewoon een beetje op gevoel.
Die filteren we eruit. En van het ossenstaart-restvlees, ga ik denk ik bitterballen maken. Er zit behoorlijk vlees aan.
hier wordt het babi ketjap met boontjes
Oh, jawel, Prinses.
Ehmmmm..... Dat vertel ik wel via de verwarmingsbuizen.
Ehhh...... Biefstuk dus. 2 stuks, niet van dat benauwde, met een totaalgewicht van 300gr.Kijk, dat is een mooi voorgerechtje! En dan een flinke ribeye op de bbq als hoofdgerecht. mooi rood van binnen.
De BBQ staat al lomp te staan ....En, wat gaat er op straks?
dadelijk de kooltjes ( briketten ) er in en dan de vlammenwerper erop
Hoe waren ze?
echte bretonse crepes zijn denk ik wel wat voor jou. met chocoladesaus. mag van lindt zijn.
ik hoop stilletjes op een fraaie fotoreportage van de bbq van cobus.
oftewel een voluptueuze rubensvrouw. daar houd ik wel van.
ik hoop stilletjes op een fraaie fotoreportage van de bbq van cobus.Dat lijkt me wel het minste.... lekker een beetje bbq-en terwijl wij noeste arbeid verrichten om het land draaiende te houden..... Laat ons dan in ieder geval genieten van de foto's.
Lekker veel sambal erbij....
Ik moets er vroeger niets van hebben. Sambalbij? Nee!!!!!
Dat is nu geheel omgedraaid. Wel mee oppassen, eigenlijk kan ik er helemaal niet tegen (lees buik).
Een enorme pan is het geworden.
Probeer eens een gehaktbrood, oftewel meatloaf. Dat is lekker. Zelf al lang niet meer gemaakt.
Je brengt me op een idee.
Helemaal niemand? Gehaktbrood is in feite heel simpel, hoor! Beetje kneden, in de ovenschaal en een beetje tijd!
haha
vaak kosten de pakjes en zakjes evenzoveel tijd hoor
alleen de verhoudingen zijn makkelijker te regelen :)
1 Schotel Royal
1 kleine schotel
1 kinderpizza salami
2 broodjes shoarma
6 x mannenzutsaus
3 x uiensaus
2 x satésaus
2 losse pita's
Post ik zo vaak mie? Ik kap ermee. Eet ik wel 1x per week, vaak heel laat.
Lekker met 2 schnitzels, gebakken ei en veel sambal. Morgen maar asperges maken. Of witloof.
Nou, vers? In Utrecht??? Ja, misschien morgen even naar de markt!! Daar moest ik toch al zijn.
Broodjes shoarma met extra mannenzutsaus!!!! Aaaaaaaargh, dat is mijn zwakste plek!
Als ik iets mocht kiezen om nog 1 keer te kunnen eten, zou het dat zijn ...
Vertel je even hoe het gesmaakt heeft? En foto's zijn ook van harte welkom!! :yes:
vandaag : FAIL :
beetje droek, en roemelieg op de zaak
1 - vergeet de satesaus
2 - open de bakjes -> gvd miniscule hoeveelheid
3 - enige voordeel -> voelgende kier mier vleejsj ( zegt hij )
4 - klaar eten - de bel -> bezorgmeneer met 2 bakjes ssatesaus ..... had GVD ook gelijk dat extra vleejsj meegenomen ....
Hier hebben we redelijk goede gyros/zwarma zaken. Maar dat geldt voor iedere van de wat grote steden.
Want geloof mij, liever zou ik op het platteland wonen. Ergens in Zuid Frankrijk, ofzo, op een chateau.
Je woont op een kasteel, niet in een kasteel. De woordkeuze was bewust.
Interessant deze. Ik weet het niet eens zeker. Je woont op een landgoed, niet erin. Kasteel neigt daar naartoe.Dat is de belg in U
Taalkundige experts, wat is waar? Ik heb altijd gezegd "op een kasteel".
Interessant deze. Ik weet het niet eens zeker. Je woont op een landgoed, niet erin. Kasteel neigt daar naartoe.
Taalkundige experts, wat is waar? Ik heb altijd gezegd "op een kasteel".
De smaak was ok, maar zóóó weinig ....
ik stink nu niet eens uit mijn bek !
Interessant deze. Ik weet het niet eens zeker. Je woont op een landgoed, niet erin. Kasteel neigt daar naartoe.
Taalkundige experts, wat is waar? Ik heb altijd gezegd "op een kasteel".
Logischerwijs woon je OP een landgoed IN een kasteel ...
Je zit ook niet ACHTER je computer maar VOOR je computer .... anders zie je alleen maar snoeren enzo.
De smaak was ok, maar zóóó weinig ....
ik stink nu niet eens uit mijn bek !
De smaak was ok, maar zóóó weinig ....
ik stink nu niet eens uit mijn bek !
Gewoon nog eens dezelfde portie bestellen. Of...... Een pizzaatje maken.
Nu begrijp ik waarom je geen vlees overhoudt.
Titel: Een valk voor Berend Leopold 2001
Berend en zijn zusje Mechteld wonen op kasteel Vorden. Hun vader is heer van Vorden en Hackfort, en hun grote broer Hendrik is dit jaar voor het eerst schildknaap. Om dat te vieren houdt de heer van Vorden een toernooi voor alle ridders uit de buurt. De dag erna is een jacht met valken.Berend wil graag een eigen valk. Zijn vader vindt hem daar nog te klein voor.Maar als de roofridders van de Wildenborch toeslaan, laat Berend zien dat kleine jongens ook heel groot kunnen zijn
QuoteTitel: Een valk voor Berend Leopold 2001
Berend en zijn zusje Mechteld wonen op kasteel Vorden. Hun vader is heer van Vorden en Hackfort, en hun grote broer Hendrik is dit jaar voor het eerst schildknaap. Om dat te vieren houdt de heer van Vorden een toernooi voor alle ridders uit de buurt. De dag erna is een jacht met valken.Berend wil graag een eigen valk. Zijn vader vindt hem daar nog te klein voor.Maar als de roofridders van de Wildenborch toeslaan, laat Berend zien dat kleine jongens ook heel groot kunnen zijn
Jullie zitten gewwon met die irritante moderne spelling in jullie hoofd.
QuoteTitel: Een valk voor Berend Leopold 2001
Berend en zijn zusje Mechteld wonen op kasteel Vorden. Hun vader is heer van Vorden en Hackfort, en hun grote broer Hendrik is dit jaar voor het eerst schildknaap. Om dat te vieren houdt de heer van Vorden een toernooi voor alle ridders uit de buurt. De dag erna is een jacht met valken.Berend wil graag een eigen valk. Zijn vader vindt hem daar nog te klein voor.Maar als de roofridders van de Wildenborch toeslaan, laat Berend zien dat kleine jongens ook heel groot kunnen zijn
Jullie zitten gewwon met die irritante moderne spelling in jullie hoofd.
Neen
"op kasteel vorden" is een verwijzing naar het landgoed, niet het kasteel zelf
Wonen in een KASTEEL
Voor slechts weinigen is het een voorrecht om te wonen in grote landhuizen, laat staan in een kasteel. Nederland kent echter veel meer kastelen dan vaak wordt aangenomen. Doordat ons land vlak is en rijkbeboomd, worden kastelen en buitenplaatsen makkelijk aan het oog onttrokken. Zo ook Kasteel De Haar. Als je de weg volgt en in een klein bebost gebied terecht komt, rijd je plotseling onder een oude maar prachtige houten loopbrug door. En net als je bekomen bent van dit onwerkelijke tafereel, verschijnen aan de rand van de weg twee enorme middeleeuwse aandoende torens, die de toegangspoort tot Kasteel De Haar vormen. De bomen vallen weg en nog met je mond vol verbazing rijd je ineens 500 jaar terug in de tijd door het imposante uitzicht van het kasteel, de kleine kerk en het châtelet, dat aan een klein meer alle aandacht op zich vestigt. Hier staat het grootste kasteel van Nederland.
Dure tantes op een kasteel, bezeten van seksDie tantes zitten dus op het dak? You're wrong.
Misschien is dit de tijd :
Guus, waar staat jouw kasteel ??
Ik verwelkom je op mijn kasteel. In mijn kasteel klinkt toch voor geen meter?
Nu ff pizza's bakken om on-topic te blijven.
Ik tandoori kip met frietjes en sla. Foto?
Beenhammetje met gemengde sla. En prima klaargemaakt.
Ik moet nu even niet aan eten denken. 200 gram aan hamburgers naar binnen zitten werken en een groot stuk vruchtenvlaai.
Nou, ik heb aardig lopen proppen, hoor. Het is zo tijd voor een middagdutje.
Maar ik heb het niet gedaan.
Nu al? Het topic heet toch niet )*( aten we vandaag?'. Wat snel. Soort lunch, dus.
Kon je het wel op?
In de soep doen. Dan hoef je vandaag niet veel meer te eten, zoals je het complete maal omschreef.
Nu ik nog.
Ik heb ze geschild, ze zijn keihard. Het zijn er dusdanig veel, dat het zonde is ze in een keer op te eten.
1.Ja. 2.Nee. Klinkt niet goed, hè?
Daarom waren ze zo goedkoop, zeker? Wat kosten die vers van het land eigenlijk?
Hier lukt dat niet, vers kopen. Je moet zandgronden in de buurt hebben, die heb je blijkbaar. Net als delen van Brabant en Limburg.
Hier lukt dat niet, vers kopen. Je moet zandgronden in de buurt hebben, die heb je blijkbaar. Net als delen van Brabant en Limburg.
Vind het wel sneu voor je ...
Misschien kun je CoBus zo gek krijgen om je een portie te bezorgen? ;)
hij stapt maar op zijn fiets
dan kook ik ze wel voor hem
Dieco ook mee, dan maken we er een bbq-asperge avond van
lekker vlees op de bbq, en gewokte & gekookte asperges
Maar wel heel lief aangeboden. Het aanbod staat.
Ik ga vanmiddag nog wat extra asperges halen. Die ga ik geheel verwerken in de soep, maar dan wel een hele sjieke. Het restant van de consomme die ik nog heb, gaat er ook in.
Ik vond net dit fraaie linkje:
[url]http://www.roterochs.de/nederlands/asperge/asperge-soep.html[/url] ([url]http://www.roterochs.de/nederlands/asperge/asperge-soep.html[/url])
Guus, jij deed toch wat ham in je aspergesoep? Ik kom dit niet zo gauw tegen in de receptuur. Maar het lijkt me wel lekker. Ik ga het eens proberen.
Ik heb nog iets geleerd: nooit het kookvocht van asperges weggooien. Invriezen, en gebruiken als je de volgende keer asperges kookt. En dan na 3x ofzo, gebruiken als basis voor de soep.
Nou, ik heb nog wat asperges gevonden, er lagen er niet veel meer.
Het is dat ik soep ga maken, anders had ik ze zeker niet gekocht.
Sommigen zijn gewoon doormidden gebroken, andere hebben langskerven over de gehele lengte.
Duidelijk uitgedroogd. En er staat nooit een verpakkingsdatum op, maar dat is zeker niet gisteren geweest.
Bewijst maar weer dat het echt een streekproduct is, zoals bij jullie dus. Maar die van laatst waren trouwens wel goed.
Had ik wel door, die werden net aangeleverd. Maar na een paar dagen in de winkel is het mis.
Hoe zou de betere groenteboer dat doen? Die gaat 's ochtend natuurlijk naar de groenteveiling.
Dan zijn de aanvoerlijnen wel vrij kort. Voor de grap eens kijken wat ze daar kosten.
Je moet ze toch eigenlijk gelijk in een vochtige theedoek wikkelen? Zo delicaat.
Wat betalen jullie? Of is het een gift? Weet je de lokale prijs? Ik ben erg benieuwd.
Dat is niet veel. Zeker niet voor die kwaliteit.
Ik heb nog iets geleerd: nooit het kookvocht van asperges weggooien. Invriezen, en gebruiken als je de volgende keer asperges kookt. En dan na 3x ofzo, gebruiken als basis voor de soep.Ook lekker te gebruiken als basis voor saus.
Wat voor saus? Satesaus?Satésaus over de asperges???
Ik heb een juspan gehaktballetjes op het fornuis staan en ze zijn erg lekker!!! Het geheim? Een instant pakje uiensoep, van honig bijvoorbeeld.
Ik vond deze tip ooit op een Amerikaanse site, als secret ingrediënt for the perfect meatloaf.
Als het goed is voor een gehaktbrood, dan is het ook goed voor gehaktballen.
1 zo'n pakje op een kilo gehakt volstaat. Verder het gebruikelijke, 2 eieren, paneermeel heb ik geloof ik niet gebruikt.
Ik heb nog wel wat gesnipperde uien uitgebakken en aan het gehaktmengsel toegevoegd.
Verder wat peper, zout en nog wat cayennepeper voor de bite. Dat is eigenlijk alles, op deze manier krijg je zeer smakelijke balletjes!
Ik kom het nu wel meer tegen op internet, ik heb dus niet het buskruit uitgevonden.
Nu we het over uiensoep hebben..... Wat kan dat heerlijk zijn.
In de oven of onder de grill met brood en kaas. Voor het ultieme bistro gevoel.
Ja. Het is een vreemde magie van ingrediënten. Er zitten niet veel bijzondere dingen in uiensoep, maar die smaak is werelds.
Hetzelfde heb je een beetje met hutspot, daar zullen toch de uien wel iets mee van doen hebben.
Hutspot heeft een smaak die je in de losse ingrediënten niet echt terugvindt.
Het is dat ik nu met 5 liter aspergesoep zit, anders had ik dit weekend uiensoep gemaakt.
Zoiets. Niet al te frisse foto, maar je weet dat het lekker is.
([url]http://cooktobang.files.wordpress.com/2008/12/french-onion-soup-served.jpg[/url])
Quote from: Johnny_Rook link=topic=4.msg21615#msg21615 date=1273760V093Ja. Het is een vreemde magie van ingrediënten. Er zitten niet veel bijzondere dingen in uiensoep, maar die smaak is werelds.
Hetzelfde heb je een beetje met hutspot, daar zullen toch de uien wel iets mee van doen hebben.
Hutspot heeft een smaak die je in de losse ingrediënten niet echt terugvindt.
Het is dat ik nu met 5 liter aspergesoep zit, anders had ik dit weekend uiensoep gemaakt.
Vries het grootste deel van de aspergesoep in (als je nog ruimte hebt).
Wat ook scheelt, is eens wat vaker uit de vriezer te eten. Heb ik afgelopen 2 weken een beetje gedaan.
Maar dan krijg ik in het weekend weer een kookaanval, en pleur ik hem in nog groter tempo weer vol.
Bovenstaande is natuurlijk gewoon goor.
Hebben jullie een oven? Dit is iets wat de slager niet voor je maakt.
Wat wel zo is, is dat ik de inspiratie heb van een Amerikaanse site over gehaktbroden.
Blijkbaar is deze tip ook bij andere mensen komen aanwaaien. Terecht, het is echt heel lekker.
Op die site van mij hadden ze het over Campbell's onion soup, deze dus:
([url]http://ecx.images-amazon.com/images/I/51Ydxasz2wL._SL500_AA300_PIbundle-12,TopRight,0,0_AA300_SH20_.jpg[/url])
Maar volgens mij maakt het merk niet zoveel uit. Campbell vind je hier niet.
Ja, ik kocht vroeger wel eens spinazie van Groko. Die was veel goedkoper dan Iglo.
Wie zegt hier dat ik sterk ben?
Ach, ja. Ik ben wel een beetje sterk. Maar ik ga niet naar de sportschool, hoor!
Je weet een hoop.
[url]http://www.bbq-nl.com/[/url] ([url]http://www.bbq-nl.com/[/url])
[url]http://www.bbq-nl.com/2010/02/ugly-drum-smoker-deel-1-het-olievat.html[/url] ([url]http://www.bbq-nl.com/2010/02/ugly-drum-smoker-deel-1-het-olievat.html[/url])
[url]http://www.bbq-nl.com/2010/04/uds-deel-2-de-deksel.html[/url] ([url]http://www.bbq-nl.com/2010/04/uds-deel-2-de-deksel.html[/url])
marktplaats :
[url]http://doe-het-zelf-verbouw.marktplaats.nl/overige-doe-het-zelf-en-verbouw/346452632-mooie-stalen-vaten-in-2-maten-60ltr-en-200-ltr.html[/url] ([url]http://doe-het-zelf-verbouw.marktplaats.nl/overige-doe-het-zelf-en-verbouw/346452632-mooie-stalen-vaten-in-2-maten-60ltr-en-200-ltr.html[/url])
en het aanschaffen van een vat is in werking gesteld
deze zomer zou ik graag mijn smoker oparationeel hebben
en het aanschaffen van een vat is in werking gesteld
deze zomer zou ik graag mijn smoker oparationeel hebben
Kun je daar ook paling in roken?
er zijn ook 60l vaten, kleiner
voor in de achtertuin van Jeroen®
Ja, net als sommige tv's he?
Ik ben gek op gerookte paling ... dat slurp je zo even naar binnen :P
([url]http://usera.imagecave.com/TNroadrider/picnic002-copy.jpg[/url])
enig idee hoeveel zin ik er nu in krijg ?
Heb je de foto's van het winterse bbq-festijn in Putte gezien? Vlakbij jou.
Kijk eens wat ik heb gevonden, Guus!!!
Bilthoven is hier maar een paar kilometer vandaan, ik kom er zelfs een paar keer per week!
Ik denk volgende week al. Dit moet je echt even weten. Volgens mij zit er in de provincie verder niets op dit gebied.
Deze zit op nog geen 9km.
/me is vrijdag in Utrecht
concert in de jaarbeursdinges ([url]http://www.radio538.nl/web/show/id=876619/contentid=111979[/url])
Ik denk volgende week al. Dit moet je echt even weten. Volgens mij zit er in de provincie verder niets op dit gebied.
Deze zit op nog geen 9km.
Dat is inderdaad heel goed te doen ... en daar moet je van genieten!!/me is vrijdag in Utrecht
concert in de jaarbeursdinges ([url]http://www.radio538.nl/web/show/id=876619/contentid=111979[/url])
Fotooooooooooooooooooooooooooooo's :great:
Mag ik daar sceptisch over zijn ?
er zijn 70 nederlanders verongelukt, erg is het zeker
( toevallig ook 2 mensen hier uit het dorp )
Gelukkig is het groepje rond blof niet zo 'zielig' ( zoals ali b en de andere knuffel-bi-culturelen ) en gaat het leven gewoon door
Altijd is er wel een "bekende" nederlander getroffen, vorig jaar die takkemutsen van de BNN, jihad ammehoelie en haar zussen
life goes on
Dat is dan toch De Hollander in mij. Ik ben erg gesteld op een ouderwets juspannetje.
De perfecte gekookte aardappel is trouwens een kunst. Dat vinden zelfs topchefs.
Het begint al met de aanschaf van de aardappel. Vind je dus niet in supermarkten.
(waar ik ze ook gewoon haal, hoor)
Van bouillonblokjes? Gewoon weggooien. Daarmee gooi je geen geld door de gootsteen.
De boullionblokjes zijn meer voor de smaak, dan als echte boullion
je kan het als een zout en peper toevoeging zien
De asperges zijn gehaald :yay: :yay: :yay:
Ik ga ze nu schillen en vanmiddag gaan we smikkelen en smullen :P
Gisteren een aflevering van keuringsdienst van waarden gezien over asperges
erg leuk om te zien hoe de meningen tegenover elkaar staan, en verschillen
nederlandse boer - 1 á 2 dagen voor ze in de winkel liggen, en na 5 dagen niet meer eetbaar
Peruaanse boer 24 dagen shipping, en tot 35 á 40 dagen houdbaar
[url]http://sites.rvu.nl/page/3498/nl[/url] ([url]http://sites.rvu.nl/page/3498/nl[/url])
De asperges zijn gehaald :yay: :yay: :yay:
Ik ga ze nu schillen en vanmiddag gaan we smikkelen en smullen :P
Hou op, hoor!!!!
Anders kom ik langs.
You're so mean. Mag ik geen asperge van jou? Of twee?
Ja,dat zal wel moeten nu.
Die aardbeien als toetje, dat is een goed idee!!!
Vaak bieden de aspergetelers zelf verse aardbeien aan.
Oh. ik bbq'en. nu weer weg. battery on low profile. eet smakelijk.
zoutzuur lost ook eenhoop op
maar of dat zo prettig is
en dreft, uit het flesje = not compatible met vaatwasser
...ervaringsdeskundige begrijp ik? ;)
en dreft, uit het flesje = not compatible met vaatwasser
Het is wat laat, maar vandaag voor het eerst 2 van deze soldaat gemaakt. Vers van het mes, en perfect schoongemaakt.
Ik vond ze heerlijk, al schijnt de vangst van vorig jaar wat vettere vis te hebben opgeleverd.
([url]http://blogimages.seniorennet.be/wozani/67-05b0b21267081224d258dad062b53eb4.jpg[/url])
Dit is een beetje vreemde wijze van presenteren, maar hier heb ik momenteel het meest zin in.
([url]http://www.restaurantdesalpes.ch/images/Plateau_fruits_de_mer1.jpg[/url])
Dit is een beetje vreemde wijze van presenteren, maar hier heb ik momenteel het meest zin in.
([url]http://www.restaurantdesalpes.ch/images/Plateau_fruits_de_mer1.jpg[/url])
Dit is een beetje vreemde wijze van presenteren, maar hier heb ik momenteel het meest zin in.
([url]http://www.restaurantdesalpes.ch/images/Plateau_fruits_de_mer1.jpg[/url])
Maar zo moet het dus volgens de puristen. En ik bestel wel eens zonder uitjes.het is wel een beetje waar. Heb van een haringvisser begrepen dat je m gewoon zo hoort te eten, met een beetje peper (zout zal niet echt nodig zijn) Met een echt goede verse glibbervis proef je m zeker beter zonder die uitjes, maar ik eet m ook net zo makkelijk met uitjes. Precies wat Johnny al zegt is het gewoon een andere combi.
Vergelijk het met dure malt whisky's. Daar is het not done om er ijs in te gooien.
Kan natuurlijk helemaal niet zoveel kwaad. Als je dat nu graag zo hebt. De single droplet wordt wel geaccepteerd.
[url]http://www.linternaute.com/restaurant/guide/restaurants-de-poissons-fruits-de-mer/boulogne-sur-mer-62200/[/url] ([url]http://www.linternaute.com/restaurant/guide/restaurants-de-poissons-fruits-de-mer/boulogne-sur-mer-62200/[/url])ja, in dergelijke regionen kun je op vrijwel elke straathoek in de omgeving van een haventje terecht. Hier kun je ze wel vinden met vele moeite, maar betaal je de helft meer en krijg je een fantasieloos schaaltje met net niet kakelverse vis.
Volgens mij moeten er veel zijn. De kleine restaurants worden niet vermeld.Het zoekt niet echt makkelijk op de telefoon. Maar in die regionen lukt het iig wel.
Verder nu ophouden hoor over fruits de mer, ik kan er niet meer tegen!!! Gelukkig is de Mrs morgen jarig en wil ze vanavond Sushi, toch eigenlijk een soort japanse fruits de mer. Eens even kijken bij [url=http://www.sushihouse.nl]www.sushihouse.nl[/url] ([url]http://www.sushihouse.nl[/url])
De voorlopige keuze is op mannenzutsaus gevallen ...:eek: :r
Mannenzutsaus? Zeker een Drentse specialiteit, hier vind je dat niet.
Wel is mij ter ore gekomen dat hier vaak bokken voor gebruikt worden.
Wat zijn die kleine, donkere schelpjes?
't Lijken wel slakken of zoiets ...
Je krijgt er een soort speld bij, dan hengel je ze er zo uit. Vaak ook niet. Dan scheurt hij.
Habitat en levenswijze
De soort leeft in en vlak onder de getijdenzone op vaste ondergrond zoals rotsen, stenen en algenmatten, maar ook wel op houten palen, strandhoofden en andere objecten. Het is een zeer sterke soort in meerdere opzichten. Zo kan de slak zeer lage zoutgehalten en vervuiling overleven, ook raakt een door de golven losgeraakte slak maar zelden beschadigd vanwege het zeer stevige huisje. De slak zet zich vast op objecten met behulp van een slijmlaagje waardoor de zeestroming en de golven het dier niet meeneemt. Bij laag water, als de slak niet meer in het water zit, wordt het huisje afgesloten met het operculum zodat het dier niet uitdroogt. Het voedsel bestaat uit algen en zeewier maar ook dode materialen worden gegeten.
/me eet vandaag niet ....
buikgriep :(
Zalmsnippers : DE manier van de visboer om van snijafval nog een verkoop product temaken
het zijn de snijsels na het trancheren van gerookte zalm die de "snippers" vormen
Vroegâh werd dat gewoon door het personeel opgegeten, maar nu moet je er de hoofdprijs voor betalen, zijn net zo duur aan de kiloprijs als gerookte zalm zelf
Maar houd niet in ...... Het is wel degelijk te eten :)
en makkelijk bovenal, in de pasta of salade
tartaartjes, boontjes en puree. mede mogelijk gemaakt door Bonduelle, maggi en een koe die ik helaas niet meer persoonlijk bedanken kan.
Lekker hoor :)
Lekker hoor :)
Ja, dat was het ook ... ben zo gek op bami dat ik er altijd teveel van eet.
Dus ik sta nu zo ongeveer op ontploffen!!
Berg je!!! :ed:*
Bami. En mie, oftwel noodles dan? Dat is mijn ding.
Oh, ik dacht dat hij echt specifiek vroeg of ik mie dan ook lekker vind, maar dat heb ik dus nooit gegeten.
Maar ik ben gek op 'sliertenmeuk' dus dat zit wel goed :great:
Dat is niet voor een week, hoor. Zo'n bak voelt aan als 4 of 5 kg. Zitten zeker 10 à 12 porties in. Laat zich goed invriezen, anders zou ik het natuurlijk niet doen.
Goedzo. Naast dat je nooit vol in de zon eet, lijkt me met name grillen of bbq'en een akelig hete bezigheid (in diezelfde zon)
lekker hoor! MrDtm tm is wel een tikje jaloers ;) ben onderweg naar huis dus hoop zo je voorbeeld te kunnen volgen :dance:
Lekker veel sambal en cayennepeper eten in de bloedhete zon. Daarna lekker in de plomp springen.
Wel schoon water. Wat loop ik weer stom te lullen. Met volle maag zwemmen is niet goed. Maar wel lekker.
Ga weg. Overal in Nederland is water in de buurt.
Bij rembours betaald u de bestelling aan de postbode. Bij een rembourszending moeten wij € 44,50 extra in rekening brengen.
Verzending binnen Nederland € 15,95 € 128,85
Klaar met stampen. Ik ga eraan beginnen.
Crap ... zojuist AL mijn bookmarks kwijtgespeeld
wie heeft er nog een paar over voor mij ?
Hoe is het op het pizza vlak? Afgelopen periode niet te fanatiek, neem ik aan?
Een samsung iets. Heb je dat echt nodig dan?
Dat dacht ik wel. Maar jij kunt je geen enkele voorstelling maken bij die roti.Dat klopt, maar jij vroeg me te kiezen ... en dat heb ik gedaan.
Ik heb net de tomatensaus gemaakt, vanavond voor de verandering macaroni / fusili met de kids
voel me beroerd, altijd fijn op de 1e dag van de vakantie
Ik denk dat ik clubsandwiches ga maken. Met een tomatensoepje.
helaas - gezeik is gewoon weer aan tafel ....
ik ga ze voortaan gescheiden voeren, één in het konijnenhok, de ander op de kettingtrekbaan
vlammetje aan de voeten.....
Ik denk dat ik clubsandwiches ga maken. Met een tomatensoepje.
Oeh lekker lekker lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Zelf gemaakte soep of uit een pak/blik/zak?
Wij eten vandaag ovenpatat :yay:
met 2 jaar boeit het ze nog niet zo snel .....
Die van 8 luistert wel naar "niet meer buiten spelen"
Ik heb nog DE soep in de vriezer. Maar wist je dat de tomatencrémesoep van de aldi of lidl hier goed bij smaakt?
Daar kun je de clubsandwich lekker indopen.
Ik moet er wel even zin in hebben. Het is best een klusje, het maken van clubsandwiches.
Ideaal voor een dagje picknicken of wat voor dagje uit dan ook.
Als ik ze ga maken. Ik zit nu lekker te klooien met de telefoon. Anders wordt het morgen.
Zoals ik al zei, het is best bewerkelijk.
Als wij vroeger niet wilden eten, werd het bord weg gehaald ... en kon je zonder eten naar bed.
En 's morgens stond datzelfde bord met een inmiddels koude prak weer op je te wachten.
Vroeger ... jeetje, oma spreekt :yes:
Ik had natuurlijk al even lopen googelen. Die spookverhalen uit het verleden zijn inmiddels een beetje voorbij?
Klinkt goed. Met 3laags bedoel je 4 broodjes? Niet voor de kleine eter.grosso modo wat ook in huize Dee aan CS gefabriekt wordt. Toevoeging is dan wel wat mosterd, of in voorkomende gevallen een honing-mosterd variant met wat creme-frache, mayo, mosterd en honing. Naast de knijpfles is de ouderwetse tube voor broodjes ook ideaal.
Mijn receptuur aan 1 stuk: broodje/mayonaise, hierop kip- danwel kalkoenfilet, sla, in mijn geval rucola. Volgende broodje, aan beide kanten besmeerd met mayonaise. Hierop plakje kaas, plakjes uitgebakken bacon en in schijfjes gesneden tomaat. Laatste broodje erop, even stevig aandrukken en doormidden snijden. Uiteraard zijn alle broodjes geroosterd. In het origine CS recept zul je geen plakje kaas vinden, maar dat vind ik zelf wel lekker. Voorts verdient de wat zurige Franse mayonaise de voorkeur boven de zoete Hollandse, maar die kan ook. Om het jezelf makkelijk te maken is mayo uit een knijpfles erg handig, uit een potje is zo'n kliederzooi.
Hoe zouden die dingen smaken zonder sla ... kan dat eigenlijk wel?een BeeNoEllTee dus eigenlijk ;)
Nou ja, kwestie van proberen ... ::)
een BeeNoEllTee dus eigenlijk ;)