Zaterdag hadden we eters over, tenminste, dat was de bedoeling en uiteindelijk werd het eter. In ieder geval stond er uiteraard BBQ op het program, daarnaast zijn er natuurlijk weer asperges.
Voorgerecht:
Salade van rauw gemarineerde asperges en zalm
voorbereiding:
de zalm (moest eigenlijk rauw zijn, maar ik koos voor de iets salmonella-veiliger gerookte variant) met een flinke peut olijfolie, grofgemalen zeezout en -peper een paar uurtjes in de koelkast.
Dan: stuk of 6 asperges schillen en schuin in dunne plakjes snijden (een millimeter of 1-2 dik zeg maar) (deze hoeven natuurlijk niet perse AA of AAA te zijn, pas dan de hoeveelheid een beetje aan. Kun je de dikste mooi bewaren en de wat dunnere hierin gooien)
Plakjes asperge marineren met: 2 lepels creme-fraiche (liefst goede franse, die smaakt echt vele malen beter), gehakte bieslook, olijfolie, peper, zout, beetje poedersuiker en een puntje mosterd. lekker husselen en zo. Zet zolang weer in de koelkast.
4 lepels creme-fraiche (zie eerder) met gehakte bieslook, gehakte basilicum en wat zout en peper aanmaken. Eventueel een paar druppels olijfolie voor de juiste substantie. ook weer in de koelkast.
bereiding:
Maak borden op met wat raketsla, daarop de zalm en asperge schikken (met een ringetje en dan in laagjes, of gewoon het betere stapelwerk) en afmaken met een dot van het creme-fraiche mengsel. Afmaken met een gemarineerd of gedroogd tomaatje en een sprietje bieslook.