Algemeen > Kookkunsten & tips

Foie Gras de Lundi / Papegaaiduikerlever pate

(1/6) > >>

Johnny_Rook:
Misschien een gekke vraag, maar zou hier paté van te maken zijn? Zoals bij ganzen?
2 June 2010, 9:18 am



Source: Johnny Rook

MrDie:
Zeker wel, de beroemde Foie Gras de Lundi wordt gemaakt van de lever van de papegaaiduiker. Deze heeft een groter dan gebruikelijke lever en door zijn dieet van zeevruchten een zeer bijzondere smaak.

Er zat vroeger een webshop die dat spul leverde maar die is ineens verdwenen. Volgens mij moet je het nu rechtstreeks uit Reykjavik importeren.

Johnny_Rook:
Ja, toch dus. Ik ben het ooit eens tegengekomen op internet. Ik denk dat het de favoriete pate is van Marianne Thieme.

MrDie:
ik heb ze teruggevonden, maar het telefoonnummer bestaat niet. Jammer, had best een potje willen bestellen....

http://members.multimania.nl/deliceshop/

MrDie:
Was trouwens ook de enige winkel waar je het originele zeehonden bakvet kon krijgen. Echt zalig en nergens mee te vergelijken.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version