Algemeen > Kookkunsten & tips

Mirrrr haar speklapjes - top 10

(1/4) > >>

Mirrrr:
Op 10:

Very simple start. Kruiden met zout en pepper.
En dan helemaal uitbakken in de grilpan zodat ze heerlijk knapperig worden. Eerst op hoog vuur aanbraden. Daarna op half vuur 15 minuten aan beide kanten bakken.

En voila je hebt een heerlijk speklapje.

Johnny_Rook:
Het klinkt goed in al zijn eenvoud.
En gelukkig heb ik een grillpan.

Mirrrr:
Nr 9

Dit recept heb ik gewoon van internet een tijd geleden gehaald


krokant geroosterd spek

ingrediënten:
1500 gr mager spek aan een stuk met zwoerd (of speklapjes met zwoerd)

Marinade:
ingrediënten:
1 eetl. steranijspoeder
1 eetl. kaneel
1/2 theel. jinten
2 cengkeh (kruidnagel)
5 cm gember (jahe/djahé)
7 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 eetl. gerapste limoenschil
500 gr. tomaten
4 eetl ketjap manis
7 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)


Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de marinade fijn tot een smeuige massa. Snijd of kerf het zwoerd in met een tussenruimte van 1 cm. Marineer het vlees vervolgens goed en laat het tenminste 2,5 uur intrekken. Rooster vervolgens het spek langzaam boven een houtskoolvuurtje in 2-2,5 uur gaar en krokant en bestrijk het regelmatig met de marinade. Let erop dat het spek niet verbrandt.

Isis:
Mag ik er ook één posten?
Speklapjes een dag lang laten liggen in een marinade van bier (ze gebruikten er Bitburger voor), peper, zout en ui. Daarna op de barbecue leggen. Schijnt een typisch Oost-Duits iets te zijn, is in elk geval heel erg lekker :D

Cobus:

--- Quote from: Isis on 06 December 2009, 12:59:52 ---Mag ik er ook één posten?
Speklapjes een dag lang laten liggen in een marinade van bier (ze gebruikten er Bitburger voor), peper, zout en ui. Daarna op de barbecue leggen. Schijnt een typisch Oost-Duits iets te zijn, is in elk geval heel erg lekker :D

--- End quote ---
Deze zetten we voorlopig op 7.5 ...

ga het zeker eens proberen .....

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version