Author Topic: Ondertussen aan de keukentafel  (Read 6248 times)

Offline Günther von Staub

  • Inner Circle
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 26
  • Reputation Power: 0
  • Günther von Staub has no influence.
  • Jetzt geht loss!
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #20 on: 23 November 2010, 10:29:23 »
Mmm, daar distantieer ik mij even van Dick, kannibalisme gaat me net even te ver. Eerder genoemde producten en recepten afkomstig van roadkill of vonsten in de natuur daarentegen zien er erg lekker uit. Ik kan niet heel goed koken maar zal toch wat proberen. Het is eeuwig zonde als je ziet wat er allemaal in de berm zinloos ligt te verteren terwijl je daar prima wat van kunt maken. Bravo jongens! Een betere wereld begint bij jezelf en het recyclen van kadavers is een prima stap.

Offline MrDie

  • Inner Circle
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2632
  • Reputation Power: 49
  • MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!
  • Awards: Double Sausage AwardDouble Sausage Award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #21 on: 23 November 2010, 11:16:06 »
Gezien de aard van de gerechten die momenteel gepost worden, durf ik er ook nog wel eentje in te gooien.

Mongoolse vleessoep

Ingredienten:
1 kg orgaanvlees
1 kg bottenvlees (merg, karbonaatjes, ribbetjes)
3 ons filet vlees

Bij voorkeur schapenvlees om het authentiek te houden, maar rundvlees mag ook. Gebruik geen varken of kip, aangezien deze verkeerde bacterienculturen bevatten.

500 gr yoghurt (of eigenlijk 400ml yakmelk)
1 bol knoflook
2cm gember
1 prei
sojasaus
hoysin saus
zout, peper

plastic zak
verbandgaas
cellotape

Dit authentieke mongoolse recept vergt wel wat voorbereiding. Leg alle vleesproducten op een platte schaal en zet deze buiten op een beschutte plaats. Controleer om het uur of je al culturen waarneemt. De bedoeling is dat er meerdere legsels vliegeneitjes te zien zijn. Zodra je deze ziet dan kan het vlees verpakt worden. Neem een plastic zak waarin je de vleesproducten stopt. Voeg daar de yoghurt aan toe. Bind de zak goed dicht. Knip nu een gaatje bovenin de zak van ongeveer 0,5cm doorsnede. Plak een stukje verbandgaas over het gaatje. Dit gaatje is bedoeld om de gassen die vrij gaan komen te laten ontsnappen en tegelijk de eiwitten binnen te houden.

Zet de zak op een zonnige en rustige plaats buiten. De duur van het proces varieert al naar gelang van temperatuur en omstandigheden. In de zak zullen de viegeneitjes uitkomen en de maden zullen hun werk gaan doen om het bestervende vlees te verwerken. Tegelijk zullen de yoghurtculturen de vrijkomende eiwitten opnemen. Het gaasje zorgt ervoor dat de vliegjes die uitkomen in de zak blijven en het proces dus in stand houden. De yoghurt zal wat verzuren waardoor de tegelijk optredende verzeping van de vetzuren in het vlees gecompenseerd wordt. Elke dag even de buitenzijde van de zak voelen tot je voelt dat al het vlees zacht en min of meer vloeibaar is (gebruik eventueel een doorzichtige zak, niet alleen leuk en leerzaam voor de kinderen, maar je kunt zelf het proces dan ook beter volgen) Zodra de dik-vloeibare toestand is bereikt, nog 3-5 dagen laten staan. Elke dag even aan het gaatje ruiken; zodra de soep klaar is zullen de penetrante rauwe luchten plaats maken voor rijke aroma's. Dan is het tijd om de soep te "oogsten".

Schenk de soep uit de zak door een vergiet in een ruime pan. De botten kunnen weg. Wanneer je de soep meer veloute wilt nog een keer nazeven. De soep nu langzaam, al roerend aan de kook brengen. Knoflook en gember fijnsnijden en het preitje in dunne ringetjes snijden. In een andere pan de knoflook fruiten, de prei toevoegen en even aanzetten. Nu de gember erbij en nog 1 minuut bakken. Het knoflook-preimengsel aan de soep toevoegen. De soep op smaak brengen met de soya en hoysinsaus en afmaken met zout en peper.

Serveren met wat noedels of een hartig pannenkoekje. Traditioneel een glaasje yakmelk erbij natuurlijk.

Sèghen ghòlorè!

Offline dieco

  • Merchants
  • Newbie
  • ******
  • Posts: 0
  • Reputation Power: 72
  • dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!
  • Awards: Goede oortjes awardDieco AwardPurple HeartHonorable Lady AwardSchatje-awardLiefste donkerblonde van 1.72mHeldin awardallerallerliefste award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #22 on: 23 November 2010, 13:49:54 »
Nou, met zoveel heerlijke recepten komen we de feestdagen wel weer door ... of juist niet  ;D

Offline dieco

  • Merchants
  • Newbie
  • ******
  • Posts: 0
  • Reputation Power: 72
  • dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!
  • Awards: Goede oortjes awardDieco AwardPurple HeartHonorable Lady AwardSchatje-awardLiefste donkerblonde van 1.72mHeldin awardallerallerliefste award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #23 on: 23 November 2010, 14:00:27 »
Veel mensen weten van het bestaan van spacecake, maar wat even zoveel mensen dan weer niet weten is dat je op basis van datzelfde recept ook de zogenaamde erecticake kunt maken.

Ingredienten voor de erecticake:
- 200 gram bloem
- 200 gram zachte boter
- 12 Viagrapillen
- 3 eieren
- 1 Zakje bakpoeder
- 1 Zakje vanillesuiker
- Snufje zout
- Klein scheutje melk

Stamp de pillen zo fijn mogelijk tenzij je het effect van blauwe stipjes in de cake wel leuk vindt.
Meng alle ingrediënten door elkaar met een elektrische mixer. Als laatste de Viagra toevoegen,
Goed op kloppen tot het een luchtig mengsel is.

Erecticake-massa in een ingevette cakevorm gieten en 1 uur op 180 graden in de oven.
Cake laten afkoelen dan pas kan je hem mooi uit de vorm halen, en smullen maar!

Natuurlijk is deze cake niet alleen voor mannen. Ook vrouwen kunnen er leuke effecten mee bereiken  ;)
Het is in elk geval zeker dat je samen, na het eten van deze cake, een bijzonder leuke, lange avond/nacht tegemoet gaat (tenzij je het overdag eet natuurlijk).

WAARSCHUWING: eet nooit meer dan 2 plakjes van deze bijzondere cake!! En ... het duurt ongeveer 20 minuten voor je het eerste effect gaat voelen. TIP: gebruik die tijd voor het voorspel.

HAVE FUN!!

Offline MrDie

  • Inner Circle
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2632
  • Reputation Power: 49
  • MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!
  • Awards: Double Sausage AwardDouble Sausage Award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #24 on: 23 November 2010, 14:06:07 »
ik ben ook wel benieuwd hoe de combinatie van het eten van de erectiecake en spacecake dan uitvalt.....

Offline dieco

  • Merchants
  • Newbie
  • ******
  • Posts: 0
  • Reputation Power: 72
  • dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!
  • Awards: Goede oortjes awardDieco AwardPurple HeartHonorable Lady AwardSchatje-awardLiefste donkerblonde van 1.72mHeldin awardallerallerliefste award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #25 on: 23 November 2010, 14:06:57 »
ik ben ook wel benieuwd hoe de combinatie van het eten van de erectiecake en spacecake dan uitvalt.....

Dan neuk je je suf (letterlijk) zonder dat je je daarvan bewust bent ...

Offline Latexia di Vulva

  • Inner Circle
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 37
  • Reputation Power: 0
  • Latexia di Vulva has no influence.
  • Feel my Whip!
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #26 on: 23 November 2010, 14:44:14 »
Gek, kon me al niet herinneren of ik dat wel eens geprobeerd had.....

Offline Johnny_Rook

  • Global Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 2
  • Reputation Power: 232
  • Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!
  • Waterbedspecialiste
  • Awards: Pizzabakker-awardZeebonk awardHart van TruusLolbroek-award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #27 on: 23 November 2010, 15:15:50 »
Kennen jullie het gerecht Flamouche de vache sûr coq de cheval?


Ik hou van schorseneren

hier stond een keiharde raket...


Offline MrDie

  • Inner Circle
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2632
  • Reputation Power: 49
  • MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!
  • Awards: Double Sausage AwardDouble Sausage Award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #28 on: 23 November 2010, 15:27:24 »
Eeh, niet in die combi. Wel eens gegrilde schaamlip gegeten. Heerlijk zacht vlees, om te zuigen gewoon. Moet je m wel saignant bestellen. Doorbakken zijn ze niet lekker. Beter dan een ossehaas. Sterker nog, ik weet een slager die ze als "ossehaaspuntjes" verkoopt. Zonde dat de meeste in de frikandellen belanden. Maarre, in combi met die coq de cheval? Hoe is dat? Heb je er misschien een foto van?

Offline Johnny_Rook

  • Global Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 2
  • Reputation Power: 232
  • Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!
  • Waterbedspecialiste
  • Awards: Pizzabakker-awardZeebonk awardHart van TruusLolbroek-award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #29 on: 23 November 2010, 15:46:33 »
Oftewel heerlijke gestoofde koeiekutjes uit Vlaanderen. Een typisch streekgerecht.
Ik at het voor het eerst op een homohuwelijk van twee weermannen in Ukkel.

Benodigdheden, voor 30 personen:

-15 malse koeiekutjes.
-3 ferme paardelullen
-3 varkensaarsen
-flesje bruin bier
-1 suikerbiet
-azijn
-sla
-friet

Bestel bij je vleesspecialist ruim van tevoren 15 koeiekutjes. Belangrijk! Deze moeten absoluut vers zijn. Hiermee staat of valt het gerecht.
Het beste kun je dit testen door je neus erin te steken. Ruikt het kutje ook maar enigszins verdacht, dan kun je beter een ander kutje nemen.
De paardelullen het liefste ook vers, maar dit is minder belangrijk. Als ze maar ferm zijn.

De voorbereidingen:

Laat de paardelullen een nacht goed opstijven in de vriezer. Ze moeten echt loeihard zijn.
Keer de koeiekutjes helemaal binnenstebuiten. Laat ze marineren in azijn. Niet een te sterke azijn, de kutjes zijn van zichzelf al redelijk zuur. 24 uur laten marineren.

De volgende dag:

Hak de suikerbiet in stukjes. Doe hier het flesje bruin bier bij. Goed mengen.
Nu de kutjes erbij en bijvullen met water. De kutjes moeten net onder staan.
4 uurtjes op een laag vuurtje, zorg dat de kutjes niet aan de kook raken. Hierdoor worden ze taai en te strak.

Zorg voor 3 flinke presenteerschalen. Schik hierop vast de varkensaarsen. De varkensaarsen kun je vast draperen met sla.
Haal de ferme paardelullen uit de vriezer. Steek nu in elke varkensaars een paardelul, zodanig dat hij recht omhoog staat.
Nu schuiven we op elke paardelul 5 koeiekutjes. Vandaar het niet koken. Heb je dit wel gedaan, dan zul je merken hoe strak de kutjes om de paardelul gaan.
Eigenlijk is het gerecht nu klaar. We serveren er friet bij.

Het is gebruikelijk om van elk koeiekutje met 2 personen te eten. Want anders dan het verkleinwoordje doet vermoeden, zijn dit nogal beste units.
Naar oud gebruik worden de paardelullen na de maaltijd verloot onder de aanwezige dames.

Bon appetit.



Ik hou van schorseneren

hier stond een keiharde raket...


Offline Chriet Titulaer

  • Inner Circle
  • Starter
  • *****
  • Posts: 18
  • Reputation Power: 0
  • Chriet Titulaer has no influence.
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #30 on: 23 November 2010, 15:49:50 »
Ja, daar was ik ook bij in Ukkel. Ik heb als enige man ook een paardelul mee naar huis gekregen.
Ik heb hem nog steeds, op sterk water.

Offline MrDie

  • Inner Circle
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2632
  • Reputation Power: 49
  • MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!
  • Awards: Double Sausage AwardDouble Sausage Award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #31 on: 23 November 2010, 15:50:23 »
Zo kende ik hem idd nog niet. Wel een leuk presenteer idee. Misschien even onthouden voor de kerst.

Offline Jaap Stobbe

  • Inner Circle
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 47
  • Reputation Power: 0
  • Jaap Stobbe has no influence.
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #32 on: 23 November 2010, 15:50:24 »
God jongens, wat een heerlijke dingetjes toch allemaal weer!!!

Offline dieco

  • Merchants
  • Newbie
  • ******
  • Posts: 0
  • Reputation Power: 72
  • dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!
  • Awards: Goede oortjes awardDieco AwardPurple HeartHonorable Lady AwardSchatje-awardLiefste donkerblonde van 1.72mHeldin awardallerallerliefste award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #33 on: 23 November 2010, 15:51:15 »
Ja, daar was ik ook bij in Ukkel. Ik heb als enige man ook een paardelul mee naar huis gekregen.
Ik heb hem nog steeds, op sterk water.

Oh, het is dus ongeschikt voor inwendig gebruik?

Offline Master Brator

  • Inner Circle
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 7
  • Reputation Power: 1
  • Master Brator has no influence.
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #34 on: 23 November 2010, 15:51:32 »
Ja, daar was ik ook bij in Ukkel. Ik heb als enige man ook een paardelul mee naar huis gekregen.
Ik heb hem nog steeds, op sterk water.

Niet alleen op sterk water toch? Ouwe snoeperd!

Offline Max

  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 465
  • Reputation Power: 6
  • Max is working their way up.Max is working their way up.Max is working their way up.
  • De man zonder .....
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #35 on: 23 November 2010, 15:52:12 »
Ja, daar was ik ook bij in Ukkel. Ik heb als enige man ook een paardelul mee naar huis gekregen.
Ik heb hem nog steeds, op sterk water.

Oh, het is dus ongeschikt voor inwendig gebruik?
Nee, juist prima geschikt. Wel eerst laten ontdooien!
Wijsheid begint met verwondering

Offline dieco

  • Merchants
  • Newbie
  • ******
  • Posts: 0
  • Reputation Power: 72
  • dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!
  • Awards: Goede oortjes awardDieco AwardPurple HeartHonorable Lady AwardSchatje-awardLiefste donkerblonde van 1.72mHeldin awardallerallerliefste award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #36 on: 23 November 2010, 15:53:04 »
Ontdooien ... maar dan wordt-ie weer slap!!
Misschien eerst beetje Viagra-prut erin gooien?

Offline Master Brator

  • Inner Circle
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 7
  • Reputation Power: 1
  • Master Brator has no influence.
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #37 on: 23 November 2010, 15:55:44 »
Precies Max, jij weet ook echt niets he! De juiste wijze is om de bevroren lullen 4 minuten in heet water te ontdooien. De buitenkant is dan ontdooid en prettig warm, de binnenkant nog stijf en bevroren. Ze zijn dan prima te hanteren.

Offline dieco

  • Merchants
  • Newbie
  • ******
  • Posts: 0
  • Reputation Power: 72
  • dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!
  • Awards: Goede oortjes awardDieco AwardPurple HeartHonorable Lady AwardSchatje-awardLiefste donkerblonde van 1.72mHeldin awardallerallerliefste award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #38 on: 23 November 2010, 15:57:36 »
Die tip schrijf ik even op in mijn memo-boekje ... je kunt nooit weten wanneer een lekkere halfharde paardesjors nog eens van nut zou kunnen zijn  ;)

Offline Master Brator

  • Inner Circle
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 7
  • Reputation Power: 1
  • Master Brator has no influence.
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #39 on: 23 November 2010, 16:00:26 »
Goed op de tijd letten: te lang dan wordt het slappe hap, te kort en de boel zit vastgevroren. In dat geval heb je toch wat uit te leggen bij de spoedeisende hulp.

Tags: