Author Topic: Lekkere receptjes voor door de week.  (Read 6334 times)

Offline Cobus

  • Game moderator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 746
  • Reputation Power: 22
  • Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!
  • A granny rulezzzzzzz!!!!!!!!
    • Twitterring fool !
  • Awards: Geek AwardFiets AwardPizza Award
Re: Lekkere receptjes voor door de week.
« Reply #100 on: 16 June 2010, 19:04:06 »
Life's a bitch,because if it were a slut it would be easy...

Offline Cobus

  • Game moderator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 746
  • Reputation Power: 22
  • Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!
  • A granny rulezzzzzzz!!!!!!!!
    • Twitterring fool !
  • Awards: Geek AwardFiets AwardPizza Award
Re: Lekkere receptjes voor door de week.
« Reply #101 on: 16 June 2010, 19:08:56 »
Life's a bitch,because if it were a slut it would be easy...

Offline Johnny_Rook

  • Global Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 2
  • Reputation Power: 232
  • Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!
  • Waterbedspecialiste
  • Awards: Pizzabakker-awardZeebonk awardHart van TruusLolbroek-award
Re: Lekkere receptjes voor door de week.
« Reply #102 on: 16 June 2010, 19:36:08 »
Oei, die sandwiches..... Maar waarom alles Wisconsin cheese moet zijn...
Redelijke kans dat de Wisconsin Gouda of Parmesan niet te vreten is.
Haal maar eens een blokje Gouda in België of Frankrijk.


Ik hou van schorseneren

hier stond een keiharde raket...


Offline Cobus

  • Game moderator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 746
  • Reputation Power: 22
  • Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!Cobus is leading the good life!
  • A granny rulezzzzzzz!!!!!!!!
    • Twitterring fool !
  • Awards: Geek AwardFiets AwardPizza Award
Re: Lekkere receptjes voor door de week.
« Reply #103 on: 16 June 2010, 19:38:49 »
Het is gewoon een grote reclame campagne van die staat

Voor ons "zelfs" eenvoudiger, omdat de meeste 'originele' producten gemakkelijk verkrijgbaar zijn
Life's a bitch,because if it were a slut it would be easy...

Offline Johnny_Rook

  • Global Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 2
  • Reputation Power: 232
  • Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!
  • Waterbedspecialiste
  • Awards: Pizzabakker-awardZeebonk awardHart van TruusLolbroek-award
Re: Lekkere receptjes voor door de week.
« Reply #104 on: 16 June 2010, 19:40:32 »
En dan met name de kaaslobby. Daar wordt wel erg de nadruk op gelegd. Maar de spullen zien er goed uit, eerlijk is eerlijk.


Ik hou van schorseneren

hier stond een keiharde raket...


Offline dieco

  • Merchants
  • Newbie
  • ******
  • Posts: 0
  • Reputation Power: 72
  • dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!
  • Awards: Goede oortjes awardDieco AwardPurple HeartHonorable Lady AwardSchatje-awardLiefste donkerblonde van 1.72mHeldin awardallerallerliefste award
Re: Lekkere receptjes voor door de week.
« Reply #105 on: 31 August 2010, 09:47:21 »

Offline dieco

  • Merchants
  • Newbie
  • ******
  • Posts: 0
  • Reputation Power: 72
  • dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!
  • Awards: Goede oortjes awardDieco AwardPurple HeartHonorable Lady AwardSchatje-awardLiefste donkerblonde van 1.72mHeldin awardallerallerliefste award
Re: Lekkere receptjes voor door de week.
« Reply #106 on: 27 October 2010, 16:11:11 »
Ik weet niet of het echt iets is voor door de week, maar aangezien het wel een recept is ...  ;)

Quote
Laksa lemak

recept | oosters

In Azië zijn ze gek op maaltijdsoepen. Bij stalletjes langs de weg maar ook in de wat betere restaurants zijn ze favoriet. Laksa is ook zo’n maaltijdsoep.

Er bestaan nogal wat varianten, soms per regio of door de toevoeging van een extra ingrediënt, dat dan ook vaak in de naam terugkeert. In deze laksa lemak is de kokosmelk een belangrijke smaakmaker.

250 gram dunne (eier)mie, 200 gram tahoe, 25 gram gedroogde garnalen, 250 gram witvisfilet, 250 gram rauwe garnalen (middenmaatje), 250 gram taugé, 6 sjalotjes, 4 kleine gedroogde rode pepertjes of 1 theelepel chilipoeder, 1 serehstengel, stukje laoswortel (2 cm), 3 kemirienoten, 1 theelepel trasi, 1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit), 1 afgestreken eetlepel gemalen koriander (ketoembar), 1 blik kokosmelk (400 ml), zout, 4 voorjaarsuitjes, 1 rode peper, 1/2 komkommer, 3 eetlepels olie en olie om te frituren.

Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Afspoelen met koud water en in een vergiet laten uitlekken. Week de gedroogde garnaaltjes tien minuten in heet water. Hak ze daarna fijn. Snijd de tahoe in plakken van één centimeter dik. Dep ze goed droog met keukenpapier en frituur ze in een laag olie lichtbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

In blokjes snijden en bestrooien met een beetje zout. Snijd de visfilet in stukken en pel de garnalen. Verwijder de zwarte draad en spoel de garnalen af onder de koude kraan. Laat ze uitlekken.

Maak, indien nodig, de taugé schoon.

Pureer in een keukenmachine de sjalotjes, gedroogde rode pepertjes, in stukken gesneden sereh, laos en kemirienoten tot een pasta.

Verhit drie eetlepels olie in een flinke pan. Fruit hierin het sjalottenmengsel en voeg trasi, kurkuma en koriander toe. Roer er de fijngehakte, gewelde garnaaltjes door. Even meebakken en de kokosmelk toevoegen. Anderhalve liter water erbij doen en alles aan de kook brengen.

Voeg zout naar smaak toe (ongeveer drie theelepels). De visfilet en de garnalen erbij doen.

Laat de soep zachtjes doorkoken. Snijd ondertussen de voorjaarsuitjes en de rode peper in dunne ringetjes. Schil de komkommer. Halveer in de lengte en verwijder het zaad. Snijd de komkommer in dunne reepjes.

Verdeel de mie over vier flinke kommen. Leg hier bovenop de taugé.

Schep kokend hete bouillon met vis en garnalen in de kommen. Garneer met wat blokjes tahoe, voorjaarsuitjes, rode peper en komkommerreepjes en zet de rest er in kommetjes op tafel bij.

Offline MrDie

  • Inner Circle
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2632
  • Reputation Power: 49
  • MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!
  • Awards: Double Sausage AwardDouble Sausage Award
Re: Lekkere receptjes voor door de week.
« Reply #107 on: 28 October 2010, 11:17:59 »
zelf al uitgeprobeerd Dieco? ;) Ziet er wel erg lekker uit, toch maar weer even naar de toko binnenkort. Trouwens, over verbloemende taal gesproken: "verwijder de zwarte draad" oftewel, trek die darm met stront uit de garnalen. Ik had afgelopen weekend een frittata gemaakt met flink wat garnalen "gepeld en schoongemaakt", jaja, ook daar kwam ik hier en daar nog best wat gevulde darmpjes tegen.

In ieder geval gaat die Laksa binnenkort een keertje in huize Dee gemaakt worden.

Tags: