Author Topic: Ondertussen aan de keukentafel  (Read 6249 times)

Offline MrDie

  • Inner Circle
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2632
  • Reputation Power: 49
  • MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!
  • Awards: Double Sausage AwardDouble Sausage Award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #60 on: 23 November 2010, 16:48:32 »
euh, wie?

Offline Johnny_Rook

  • Global Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 2
  • Reputation Power: 232
  • Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!
  • Waterbedspecialiste
  • Awards: Pizzabakker-awardZeebonk awardHart van TruusLolbroek-award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #61 on: 23 November 2010, 17:02:23 »
Ik vind Codie wel een leuke naam.


Ik hou van schorseneren

hier stond een keiharde raket...


Offline dieco

  • Merchants
  • Newbie
  • ******
  • Posts: 0
  • Reputation Power: 72
  • dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!
  • Awards: Goede oortjes awardDieco AwardPurple HeartHonorable Lady AwardSchatje-awardLiefste donkerblonde van 1.72mHeldin awardallerallerliefste award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #62 on: 23 November 2010, 17:03:50 »
Degene van wie die naam is, is nog veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel leukerderder  :dance:

Offline Johnny_Rook

  • Global Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 2
  • Reputation Power: 232
  • Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!
  • Waterbedspecialiste
  • Awards: Pizzabakker-awardZeebonk awardHart van TruusLolbroek-award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #63 on: 23 November 2010, 17:14:38 »
I bet she is.


Ik hou van schorseneren

hier stond een keiharde raket...


Offline MrDie

  • Inner Circle
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2632
  • Reputation Power: 49
  • MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!MrDie is awe-inspiring!
  • Awards: Double Sausage AwardDouble Sausage Award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #64 on: 23 November 2010, 17:21:42 »
Jullie kennen natuurlijk allemaal het vermaarde "Haggis", een schots recept voor een gevulde schapenmaag. In werkelijkheid wordt deze maag achteraf gevuld wat natuurlijk een beetje flauw is. Daarom nu een authentiek gevulde maag recept. Ik weet zeker dat je maag hier goed gevuld van raakt....

benodigd:

1 varken (jonge, maar volgroeide zeug)
1.5 kilo orgaanvlees
200 gram havermoutvlokken
melk
1/2 liter bouillon
1 theelepel piment
1 theelepel cayenne paper
1 theelepel thijm
paar blaadjes dragon
zout, peper

Bereiding:
Verwarm de havermout met de melk, maar laat m net niet koken. Zodra je een mooie gebonden havermoutpap hebt van het vuur halen en af laten koelen.
Snijdt het orgaanvlees fijn en kook het 3 minuutjes.
Nu de havermout en het orgaanvlees mengen (niet pureren, het moet een beetje structuur houden)
Dit mengsel, als het voldoende afgekoeld is, voeren aan het varken.
Zodra het varken uitgegeten is, direct afmaken, de maag verwijderen. Let op dat er niets uitloopt.
Aan de maaginhoud de bouillon toevoegen en de kruiden. Nu de maag dichtbinden of -naaien. Prik er met een naald een paar gaatjes in.
De maag nu vier uurtjes zachtjes laten garen in kokend water.
De maag dichtgebonden serveren en aan tafel aansnijden. Kijk maar eens hoe verheerlijkt het gezelschap op de fijne geuren reageert.

Offline Jan Paparazzi

  • Inner Circle
  • Starter
  • *****
  • Posts: 23
  • Reputation Power: 0
  • Jan Paparazzi has no influence.
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #65 on: 23 November 2010, 17:23:26 »
Hey, das toevallig, dat heb ik vorige week nog gemaakt.

Offline Johnny_Rook

  • Global Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 2
  • Reputation Power: 232
  • Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!
  • Waterbedspecialiste
  • Awards: Pizzabakker-awardZeebonk awardHart van TruusLolbroek-award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #66 on: 23 November 2010, 17:58:20 »
Mrdee weet het niet, maar JR heeft laatst zelf friet gemaakt.

Dit is na het voorbakken:



En dit in combinatie met een steak tartare.  Vervelende hieraan was dat een verkeerd vallend frietje een gat in de eierdooier heeft gemaakt.



Ik hou van schorseneren

hier stond een keiharde raket...


Offline dieco

  • Merchants
  • Newbie
  • ******
  • Posts: 0
  • Reputation Power: 72
  • dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!
  • Awards: Goede oortjes awardDieco AwardPurple HeartHonorable Lady AwardSchatje-awardLiefste donkerblonde van 1.72mHeldin awardallerallerliefste award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #67 on: 23 November 2010, 18:20:41 »
RJ, ik moet heel eerlijk zeggen dat die frietjes van jou echt overheerlijk waren/zijn!!
Mijn welgemeende complimenten ...

Offline Johnny_Rook

  • Global Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 2
  • Reputation Power: 232
  • Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!
  • Waterbedspecialiste
  • Awards: Pizzabakker-awardZeebonk awardHart van TruusLolbroek-award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #68 on: 23 November 2010, 18:26:41 »
Nou hoor ik in de betere kringen vaak spreken over foie gras de lundi. Weet iemand daar wellicht meer over?


Ik hou van schorseneren

hier stond een keiharde raket...


Offline Johnny_Rook

  • Global Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 2
  • Reputation Power: 232
  • Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!Johnny_Rook is awe-inspiring!
  • Waterbedspecialiste
  • Awards: Pizzabakker-awardZeebonk awardHart van TruusLolbroek-award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #69 on: 23 November 2010, 18:45:13 »
OK, nog een hele snelle. Chili con Carne.
Zoveel manieren, doe gewoon wat je zelf het lekkerste vindt.
Vervang echter al de bruine bonen door volgezogen teken.
Praat eens met je lokale schaapsherder, die kan je helpen in deze queste.
De herder zal je alleen maar dankbaar zijn, de kans is zelfs aanwezig dat je gratis een schaap in de reet mag neuken.
Dit als tip voor onze moslimbroeders.



Ik hou van schorseneren

hier stond een keiharde raket...


Offline dieco

  • Merchants
  • Newbie
  • ******
  • Posts: 0
  • Reputation Power: 72
  • dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!
  • Awards: Goede oortjes awardDieco AwardPurple HeartHonorable Lady AwardSchatje-awardLiefste donkerblonde van 1.72mHeldin awardallerallerliefste award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #70 on: 23 November 2010, 19:03:09 »
Vandaag maken we Sticky 'n crispy. Dit zijn bonbons met een wat kleverige vulling met hier en daar een crispy stukje. Goed, we gaan beginnen ...

Voor het gemak neem ik maar even aan dat men weet hoe chocolade gesmolten moet worden ... en dat dat ook al gebeurd is op het moment dat we de chocolade nodig hebben. Allereerst: de vulling!!

De makkelijkste manier om aan de vulling te komen is een poosje rondhangen bij het dichtstbijzijnde bejaardenhuis. Vaak hangen daar buiten wel een groepje verstokte rokers rond. Van deze groep hangouderen gaan we de uitgespuugde rochels verzamelen. We geven de voorkeur aan de mannelijke rokers aangezien juist hun rochels dat 'pittige' hebben dat zo lekker is. Houdt je niet van pittig, dan kun je beter voor de vrouwelijke rokers gaan.

Aangezien het nogal onhandig is om deze creaties op te rapen, is het het makkelijkste om de heren/dames te vragen om ze in een meegebracht bakje te spugen. Voor 10 bonbons hebben we ongeveer 20 vrij grote rochels nodig, maar 25 is natuurlijk nog beter. Daarnaast vraag je deze senioren om allemaal hun neus leeg te peuteren. Hoe meer 'brokjes', hoe beter.

Vulling:   
Doe de kaneel en vanille met 2 eetlepels water in een pannetje, breng dit aan de kook en laat dit één minuut doorkoken.
Klop er een minuscuul klein beetje boter doorheen. Klop de massa egaal.
Strooi nu de neuspeuter door dit geheel en meng het geheel tot je denkt dat alles goed verdeeld is.


Bonbons:
Breng de gesmolten chocolade aan in een leuk vormpje door middel van een penseel
Herhaal dit twee tot drie keer, zodat het randje voldoende dik is.
Vul een spuitzak (condoom met een klein gaatje kan ook!) met de rochelmoes en spuit een dun laagje in de vormpjes
Laat dit 5 - 10 minuten opstijven in de koelkast.
Breng daar bovenop dan een dun laagje gesmolten chocolade aan (eventueel met wat overgebleven neuspeuterbrokjes)
Laat dit, wederom in de koelkast, hard worden
Spuit er dan tot 2 mm onder de rand weer rochelmoes in
Laat dit 5 - 10 minuten opstijven.
Maak de bonbons dicht met gesmolten chocolade.
Laat de bonbons 30 minuten in de koelkast afkoelen.
Haal de bonbons met enkele klopjes uit hun vormpjes. [/li][/list]


Instant pleasure, I garantee!!!

Offline dieco

  • Merchants
  • Newbie
  • ******
  • Posts: 0
  • Reputation Power: 72
  • dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!
  • Awards: Goede oortjes awardDieco AwardPurple HeartHonorable Lady AwardSchatje-awardLiefste donkerblonde van 1.72mHeldin awardallerallerliefste award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #71 on: 25 November 2010, 13:42:45 »
OK, nog een hele snelle. Chili con Carne.
Zoveel manieren, doe gewoon wat je zelf het lekkerste vindt.
Vervang echter al de bruine bonen door volgezogen teken.
Praat eens met je lokale schaapsherder, die kan je helpen in deze queste.
De herder zal je alleen maar dankbaar zijn, de kans is zelfs aanwezig dat je gratis een schaap in de reet mag neuken.
Dit als tip voor onze moslimbroeders.

Teken kun je ook als borrelhapje eten, wist je dat al?
Dan moet je ze even invriezen, zodat ze harder worden.
Daarna bestrijk je ze met een heeeeel dun laagje ei en strooit er in ruime mate dode mieren (smaken zoetig) overheen.
En dan lekker opeten ... reuze lekker bij een spannende film!!

Offline dieco

  • Merchants
  • Newbie
  • ******
  • Posts: 0
  • Reputation Power: 72
  • dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!dieco is awe-inspiring!
  • Awards: Goede oortjes awardDieco AwardPurple HeartHonorable Lady AwardSchatje-awardLiefste donkerblonde van 1.72mHeldin awardallerallerliefste award
Re: Ondertussen aan de keukentafel
« Reply #72 on: 05 February 2011, 18:47:23 »
Vin Porc Sauvage is een aparte soort wijn, alleen bedoeld voor de echte fijnproevers.

De wijn is in principe gemaakt van de urine van wilde zwijnen. Aangezien het natuurlijk erg moeilijk is om daar aan te komen, is de reden dat de wijn uniek in zijn soort en daardoor vrij prijzig is.

Het recept is eigenlijk best simpel.
Als eerste zul je natuurlijk moeten zorgen voor een redelijk flinke voorraad urine van de wilde zwijnen. Ten eerste omdat de urine tijdens het bereidingsproces gedeeltelijk zal verdampen. Ten tweede omdat je dan de volgende keer niet nog eens op zoek hoeft te gaan, omdat je dan dus al een voorraadje in je vriezer hebt liggen. Gemak dient de mens!
Daarnaast is er slechts 1 ingredient dat echt onmisbaar is: het haar van de wilde zwijnen. Over het algemeen heb je daar behoorlijk veel van nodig. Het haar blijft aan stekelige, laaghangende takken hangen zodra de zwijnen daar langs lopen. In het begin is het even zoeken maar als je eenmaal weet waar je moet kijken is het een makkie! Je hebt ongeveer 2 a 3 vuilniszakken vol nodig ...

Goed, de bereidingswijze ... zoals ik al zei is deze vrij simpel van opzet.
Het is wel van oudsher de bedoeling dat deze wijn in de buitenlucht wordt gemaakt, bij voorkeur als er een dichte mist hangt. Dit is zo gekomen omdat deze wijn vroeger niet mocht worden gemaakt door 'gewone burgermensen'. Er stonden destijds gruwelijke straffen op als je deze wet overtrad. Een tamelijk snuggere man genaamd Appie bedacht dat mensen bijna onzichtbaar waren als er een dichte mist hing ... onzichtbaar voor elkaar en dus ook onzichtbaar voor de wet.

Maak een groot kampvuur van berkenhout en stook deze op tot het echt volop brandt.
Schenk een grote pan tot ongeveer 3 cm onder rand vol met de urine.
Gooi nu 2 flinke handenvol zwijnenhaar boven in het vuur ... dat gaat vreselijk stinken maar komt het aroma van de wijn alleen maar ten goede. Telkens als het haar volledig verast is, gooi je weer een stevige handvol in het vuur. Dat doe je net zolang tot de urine 45 minuten goed doorgekookt heeft.
Daarna pak je de pan van het vuur (PAS OP! HEET!) en zet deze op een veilige, schone plaats. Met een tang pak je zoveel mogelijk van de veraste haren uit het vuur en laat deze in de urine zakken. Als je het grootste deel van het haar hebt overgebracht roer je de urine + haren goed door elkaar tot je een soort grauwe vloeistof krijgt.
Dan zet je de pan weer op het vuur en brengt de vloeistof al roerend wederom aan de kook. Nu komt het spannende deel: zorg dat het vuur lang goed blijft branden zodat de urine 4 a 5 uren achter elkaar kan doorkoken. Om het half uur stevig doorroeren. Je ziet gaandeweg het peil van de urine dalen, maar dat hoort zo.

Als de urine nog ongeveer een half uurtje moet koken, kun je er (voor de smaak) een theelepel suiker in doen.
Wil je echter de enige authentieke Vin Porc Sauvage, dan mag er niks anders aan toegevoegd worden ...

Ik zweer je ... je zult versteld staan van de ruige, doorrookte, zoutige smaak van deze sublieme wijn!

Tags: