Author Topic: Warmgerookte zalm, the easy way  (Read 1476 times)

Offline MrDie

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Warmgerookte zalm, the easy way
« on: 17 August 2010, 10:53:07 »
Gisteren een ouderwetse Hollandse aardappeltjes en bloemkool met vissticks avond. Het moment voor een snelle warmgerookte zalm, mrdee style:

Ik had nog een pakje zalmsnippers van de appie liggen (pas in de bonus). Aangezien gisteren de vissticks toch in de oven gingen en de snippers nu echt op moesten kon ik dat mooi combineren.

Terwijl de vissticks op een graadje of 240 in de oven lagen, alvast een cederhouten plank klaargezet en daarop de zalmsnippers uitgespreid.Toen de vissticks richting tafel gingen, kon de oven uit en de zalm er in. Op de restwarmte kan het geheel dan langzaam garen, onderwijl de aroma's van het cederhout opnemend. Toen het diner achter de rug was, was de zalm inmiddels ook klaar. Vergeet niet om tussendoor even je hoofd in de oven te steken (niet overdrijven ;) ) om de heerlijke geuren van het ceder en de zalm op te snuiven.

Resultaat is een lekkere warmgerookte zalm gegaard met de eiwitten nog grotendeels intact en met subtiele tonen van ceder erdoor. Dit is ook een toppertje voor een borrelsnack: plankje met de zalm kan zo uit de oven op de borreltafel met wat toastjes of stokbrood erbij. Lekker met een heel klein beetje mayo of creme-fraiche en eventueel een snufje peper. Het rode cederhout presenteert leuk en kun je erna even afspoelen en borstelen en is na drogen gewoon opnieuw te gebruiken.


Offline Johnny_Rook

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Re: Warmgerookte zalm, the easy way
« Reply #1 on: 17 August 2010, 10:59:34 »
Jaja. En met een plank van sandelhout zoals ik die hier heb is het zeker niet te vreten?
Looooooooooooooool!!!!!!! :wub:


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Offline MrDie

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Re: Warmgerookte zalm, the easy way
« Reply #2 on: 17 August 2010, 11:03:39 »
nee, maar op sandelhout kun je weer wel lekker ham roken.

Offline Johnny_Rook

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Re: Warmgerookte zalm, the easy way
« Reply #3 on: 17 August 2010, 11:14:34 »
nee, maar op sandelhout kun je weer wel lekker ham roken.

Dat niet alleen hè. Met een goed stuk sandelhout kun je fantastisch negerinnen op de billen slaan.Eigenlijk zijn dat ook een soort hammen.


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Offline Johnny_Rook

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Re: Warmgerookte zalm, the easy way
« Reply #4 on: 19 August 2010, 14:08:55 »
Zo is het recept van MrDee echt culinair:

Hier, une vieille pomme de terre et chou-fleur en Hollande avec des bâtonnets de poisson le soir. Le temps pour un saumon fumé à chaud rapide, style mrdee:

J'avais un paquet de morceaux de saumon sont Appie (seulement dans les bonus). Depuis hier, le bâtonnets de poisson au four il est allé et maintenant les puces étaient vraiment gentils que je pouvais combiner.

Alors que les bâtonnets de poisson dans un peu plus dans le four ou 240 couches, déjà une planche de cèdre et de les mettre prête à saumon puces bâtonnets de poisson uitgespreid.Toen de comprimés ont été autorisés direction le four et le saumon en elle. La chaleur résiduelle peut ensuite cuisson lente dans l'ensemble, tout en l'arôme de la cueillette de cèdre. Quand le dîner fut fini, le saumon est maintenant prêt. N'oubliez pas dans votre tête, juste entre les coups de couteau dans le four (ne pas trop;)) aux arômes délicieux de cèdre et le saumon à inhaler.

Le résultat est un délicieux saumon fumé à chaud cuit avec de l'œuf encore largement intacte, avec des notes subtiles de cèdre travers. C'est aussi un haut de forme pour un amuse-gueule: planche avec le saumon peut citer le four à la bière avec des salles de pain ou du pain avec lui. Servir avec un peu de mayonnaise ou de crème sure et peut-être une pincée de poivre. Le cèdre rouge présente plaisir et que vous venez de rinçage après brossage et juste après le séchage et la réutilisation.


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Offline Johnny_Rook

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Re: Warmgerookte zalm, the easy way
« Reply #5 on: 19 August 2010, 14:09:25 »
Vooral dit:
Quote
........saumon sont Appie (seulement dans les bonus).........


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